Howden’dan dünyanın ilk sürdürülebilir sigortacısı: Parhelion

Uluslararası sigorta brokeri Howden, “dünyanın ilk tamamen sürdürülebilir sigortacısı” olarak adlandırdığı Parhelion’un lansmanını duyurdu.
500 milyon dolarlık sermaye ile yola çıkacak olan Parhelion, 1 Ocak 2022’den itibaren aracılık sözleşmesine başlamayı planlıyor.

Howden, “Gerçekten sürdürülebilir kapasiteden yoksun bir sigorta endüstrisi zemininde, Parhelion’un yeni ve çeşitlendirilmiş çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) ürünleri, daha yeşil bir ekonominin risk finansmanı ihtiyaçlarını karşılayacak” dedi.

Parhelion, Howden tarafından kuruldu ve sürdürülebilir yatırım stratejileri arayan kurumsal sermayedeki artışı, daha yeşil ve daha dayanıklı bir işletmeye geçişlerini desteklemek için bir sigorta sağlayıcısı arayan şirketlerden gelen taleple eşleştirecek.

Howden, “Parhelion, veri, teknoloji ve tescilli ESG kriterlerine dayalı benzersiz bir sigortacılık yaklaşımını desteklemek için riske yeni bir mercekle bakacak. Ampirik çalışmalar, gelişmiş ESG kimlik bilgileri ve düşük sigorta talepleri olan şirketler arasında sürekli olarak güçlü bir korelasyon olduğunu kanıtlayarak Parhelion’un güçlü hissedar getirileri üretirken avantajlı koşullarda prim ve teminat sunmasını sağlıyor.” açıklamasında bulundu.

Parhelion, ESG’ye özel yeni ürünler yaratmanın yanı sıra geleneksel risk kapsamı sağlayacak. Hem reasürans hem de iklim riski finansmanı uzmanları olan Julian Richardson ve David V. Cabral, şirketin eş CEO’ları olarak liderlik edecekler. Eylül ayında baş underwriter olarak Chris Sharp onlara katılacak. Parhelion’un amacı, 01 Ocak 2022’ye kadar sigorta yazmaya başlamak.

Howden sürdürülebilir sigorta başkanı Charlie Langdale konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Geleceğin risklerine karşı yeni ve sürdürülebilir bir yaklaşıma ihtiyaç duyan müşterilerimize benzersiz bir çözüm sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Parhelion, müşterilerimizin ortak olabileceği ve güvenebileceği, taze sermaye ile desteklenen, engelsiz, yüksek puanlı ESG odaklı bir taşıyıcı olacak. Lansmanı, uzun vadeli endüstri değişimini kolaylaştırmaya yönelik bir adımdır.” dedi.

“Şirketler sürdürülebilir tedarike geçiyor ve bu fiziksel mallarla sınırlı kalmamalı; Richardson ve Cabral yaptığı açıklamada, finansal hizmetleri ve ürünleri de içermelidir” dedi. “Vizyonumuz, piyasa döngüsünden bağımsız olarak, iyileştirilmiş bir risk kontrolü ve sigortalama performansı döngüsü yaratırken, müşterilerin daha sürdürülebilir ve esnek bir geleceğe geçişini desteklemektir. Bu vizyon, genel müşteri ESG geçişini desteklemek için bir hizmet ekosistemi ve paylaşılan veri içgörüleri ile desteklenecektir.”