Yeni Zelanda depremlere karşı 7 milyar $’lık reasürans güvencesi aldı

Yeni Zelanda Deprem Komisyonu (EQC), 2021/22 mali yılı için uluslararası reasürans piyasasında yaklaşık 7 milyar dolarlık rekor bir reasürans teminatı üzerinde anlaştı.

EQC CEO’su Sid Miller, “Covid-19’un etkisi ve birkaç büyük doğal afet nedeniyle daha zorlu uluslararası reasürans piyasasına rağmen Yeni Zelanda ev sahipleri için sigorta kapsamını artırabildiğimiz için son derece memnunuz” dedi.

Miller, bu yılki müzakerelerin, uluslararası reasürörlerin EQC planına ve onu destekleyen zarar modellemesi ve araştırmasına olan güvenini nasıl gösterdiğine dikkat çekti. Miller, “Reasürans piyasasındaki kilit kişilerle kişisel düzeyde güven oluşturmak hayati derecede önemlidir, ancak seyahat kısıtlamaları nedeniyle müzakerelerin gece geç saatlerde sayısız görüntülü görüşme yoluyla yapılması gerekiyordu, bu nedenle böyle iyi bir sonuca varmak çok şey anlatıyor. EQC’nin uzun yıllar boyunca kazandığı itibara ve reasürans brokerimiz Aon tarafından sağlanan olağanüstü desteğe teşekkür ediyoruz” dedi.

Toplam primlerde %11’lik bir artış için teminattaki %12,5’lik artış, mevcut zorlu reasürans piyasası ışığında Kraliyet ve Yeni Zelandalılar için iyi bir değer olarak görülüyor ve ev sahipleri için uygun fiyatlı konut sigortasına sürekli erişimi destekliyor. EQC’nin her yıl doğal afet araştırma ve modellemesine ve daha iyi mühendislik çözümleri stratejilerine 17 milyon doların üzerinde yatırım yaptığı açıklandı.