Insurance Europe, Brandstetter’in başkanlık süresini uzattı

Insurance Europe genel kurulu oybirliği ile Andreas Brandstetter’in başkanlık süresini üç yıl daha uzattı.  Brandstetter, UNIQA Group’un başkanı ve CEO’su. Brandstetter bu ay Avrupa sigorta ve reasürans federasyonundan ayrılacaktı.

Brandstetter, “Sigorta Avrupa Başkanı olarak görevime devam etmemin istenmesi beni derinden onurlandırdı. Toplum birçok zorlukla karşı karşıya ve sektörümüzün oynayacağı kilit bir rol var. Ayrıca, iklim değişikliği, dijital gündem ve Solvency II’nin gözden geçirilmesi dahil olmak üzere sigortacıların katkıda bulunabileceği bir dizi konuda yoğun bir yasama gündemi ile karşı karşıyayız. Bu nedenle, bu önemli tartışmalarda sesimizin duyulmasını sağlamaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum.” dedi.

Aynı zamanda, meclis, Generali Group’un sigorta ve yatırımdan sorumlu grup başkanı Sandro Panizza’yı Insurance Europe başkan yardımcısı olarak seçti.

Panizza, Generali Group’a 2013 yılında Grup Risk Başkanı olarak katıldı ve rolü almadan önce 2010’dan itibaren INA Assitalia’nın genel müdürü ve CFO’suydu.

Bundan önce, 2004 yılından itibaren Alleanza Assicurazioni’nin genel müdürü ve CFO’suydu. Ataması hakkında yorum yapan Panizza, “Sektörümüzü temsil etmek üzere seçildiğim için çok mutluyum. Sigortacılar, hem uzun vadeli büyük yatırımcılar hem de finansal risk taşıyıcıları olarak olumlu değişim sağlamada ve toplumumuzu korumada çok önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle, başkan yardımcısı olarak görev sürem boyunca sektörümüzü temsil etmek için meslektaşlarımla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.” diye konuştu.