Willis Towers Watson’dan mercanlara sigorta

Willis Towers Watson (WTW), Karayip kıyılarındaki 1.000 kilometrelik resif sisteminin korunmasına ve restore edilmesine yardımcı olmak amacıyla sigorta geliştirmek ve uygulamak için Mesoamerican Reef Fund ile çok uluslu bir ortaklığın başlatıldığını duyurdu.

Basın açıklamasında, WTW, Mesoamerican Reef Sigorta Programının, Mesoamerican Reef (MAR) ve koruma, gıda ve geçim için ona bağlı topluluklara yönelik kasırga riskini kapsayacak şekilde parametrik sigorta tasarlayacak ve uygulayacak ilk çok uluslu işbirliği olduğunu belirtti. Meksika, Belize, Guatemala ve Honduras’taki resif alanları için pilot sigorta, yaklaşık iki milyon yararlanıcının iklim direncini artıracak.

Mesoamerican Bariyer Resifi Sistemi, Uluslararası Doğanın Korunması Birliği tarafından Ekosistemlerin Kırmızı Listesinde kritik olarak tehlike altında olarak listelendi. Resif sistemi, diğer birçok korunan türle birlikte 65 mercan türüne ve 500’den fazla balık türüne ev sahipliği yapmakta. Kıyı sulak alanları, mangrov ormanları ve deniz otu yatakları da fırtınalara ve kıyı erozyonuna karşı koruma sağlayor.