Doğa Sigorta’dan “Ticari Siber Güvenlik Sigortası”

Ticari kurumlar için veri ihlalinden, siber fidye zararına; yasal savunma giderlerinden, iş kaybına kadar kurumların siber bir saldırıya maruz kaldıklarında; birçok zararını karşılamak üzere hazırlanmış en geniş limit ve kapsamlı Ticari Siber Güvenlik Sigortası; Doğa Sigorta’dan geldi.

Özellikle pandemiyle birlikte artış gösteren internet dolandırıcılığı; siber suçlar, siber tehditler ve müşteri verilerinin çalınmasının günümüzde ticari kurumlar ve bireylerin en büyük korkusu haline geldiğini söyleyen Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı; “Siber saldırganlar ise süratle dijitalleştiğimiz bu dönemi daha iyi kullanarak; kurumların bu hassas açıklarını daha fazla tehdit etmeye başladı. Saldırganlar kurumları ticari faaliyetlerini durdurma, müşteri verilerini silme; fidye talebi gerçekleşmezse yıllarca emek verilen birçok veriye ve sisteme el koymakla karşı karşıya bırakıyor. Bu gibi risklerde kurumların hem maddi hem de teknik olarak tek başına hareket etmesi ise oldukça güç” sözleriyle bu duruma dikkat çekti.

Ortalama zarar 35 bin dolar

‘’2018 yılında Türkiye’yi hedef alan siber saldırıların sayısı 73 bin iken 2020’de yaklaşık 110 bin adete çıkmış durumda. Ülkemizde bu saldırıların yaklaşık yüzde 71’i ise KOBİ ve ticari kurumlara yönelik gerçekleşti. Bu saldırıların gerçekleştirildiği kurumların ortalama zararı ise yaklaşık 35 bin dolar’’ şeklinde bilgi veren Kırmızı; “Dünya geneline baktığımızda ise siber saldırıların yüzde 95’i bireysel ve KOBİ’lere yönelik gerçekleşiyor. Bu saldırıların da yüzde 43’ü KOBİ’leri hedef alıyor. 2015 yılında yaklaşık 3 trilyon dolarlık bir siber saldırı suç maliyeti var. Bunun 2021 yılı sonu itibariyle 6 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Bu risklere karşı bireysel poliçeler de git gide önem kazanmakla beraber ticari işletmelere yönelik poliçeler olmazsa olmaz bir ihtiyaç haline geliyor, ticari işletmeler kendilerini siber saldırılara karşı güvence altına almalı” dedi.

Doğa Sigorta Ticari Siber Güvenlik Sigortası; şirketlerin uğradığı bu yöndeki finansal zararları; kişisel verilerle ilgili idari para cezaları; bilgi güvenliği ve gizliliği ile ilgili ihlaller, iş durması sonucu oluşan kayıplar başlıkları altında kurumun koşulları ve büyüklüğüne göre planlanan; geniş bir limit ve kapsamla ticari kurumların hizmetine sunuyor.