BoE, sigortacılar için iklim stres testi başlattı

İngiltere Merkez Bankası (BoE), iklim değişikliğinin İngiltere bankaları ve sigorta şirketleri için oluşturduğu finansal riskleri araştırmak için tasarlanan İklim Bienali Keşif Senaryosunu (CBES) resmen başlattı.

BoE, Birleşik Krallık finansal sisteminin ve bireysel kurumların dayanıklılığını değerlendirmeye yardımcı olmak için düzenli stres testleri yürütürken, bu, re/sigorta şirketlerinin iklim değerlendirmelerine ilk kez dahil edilmesini temsil ediyor.

Mayıs 2022’de sonuçları verecek olan CBES, geçiş riskini (net sıfır emisyon elde etmek için ekonomide yapılması gereken yapısal değişikliklerden kaynaklanan) ve fiziksel riskleri (daha yüksek küresel sıcaklıklardan kaynaklanan) araştırmak için erken, geç ve ek eylem içermeyen üç senaryo kullanılıyor.

BoE, hem bankaları hem de sigortacıları ilk kez test ederek, bu iki sektör arasındaki etkileşimleri yakalayabileceğini ve iklim değişikliğinin finansal sistem genelinde sunduğu riskleri daha iyi anlayabileceğini söylüyor.

Tatbikatın başlıca amaçları arasında, bireysel firmaların ve finansal sistemin 2020 sonu bilançolarına karşı finansal risklerini ölçmek ve iş modeli zorlukları ve bu risklere olası tepkiler hakkında fikir edinmek yer alıyor.