BM Genel Sekreteri Guterres’den sigortacılara çağrı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres, dünyayı iklim değişikliğinden korumak için gereken dönüşümleri teşvik etmede re/sigorta endüstrisinin “kilit bir rolde” olduğunu söyledi.

Sigorta Geliştirme Forumu (IDF) etkinliğinde konuşan Guterres, re/sigorta şirketlerinin en savunmasız insanlar ve ülkeler için yükselen küresel sıcaklıkların etkilerini hafifletmeye yardımcı olmak için “acilen kararlı adımlar atması” gerektiğinin altını çizdi.

Guterres, IDF etkinliğinin kapanış konuşmasında, “Hızla değişen bir iklime uyum sağlamak için zamanla yarışıyoruz.” dedi.

BM Genel Sekreteri, çabalarının bir parçası olarak re/sigortacılara portföylerini ve yatırımlarını 2050 yılına kadar net sıfıra ayarlamaya ve G7’nin bu yılın sonuna kadar tüm uluslararası kamu desteğini sona erdirme taahhüdüne “uyum sağlamaya” çağırdı. Guterres, “Küresel finansı, dünyanın iklim eylemi planı olan Paris Anlaşması’nın arkasında durmalı. Yatırımlarınız iklim kirliliğine katkıda bulunmamalı, iklim çözümlerine yönelik olmalıdır. Yenilenebilir kaynaklara, düşük ve sıfır karbonlu ulaşıma ve iklime dayanıklı altyapıya yatırım yapın.” diye konuştu.