KASIDER’den “Öğrenci Kardeşim” Projesi

KASIDER’in Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Sigortacılık Bölümü ile ortaklaşa olarak düzenlediği “Öğrenci Kardeşim” Projesinin tanıtımı yapıldı. Proje ile kampüsten iş hayatına geçiş süreçlerinde başarılı kız öğrenciler sigorta sektöründeki kadın yöneticiler ile bir araya getirilecek ve mentorlük sistemi çerçevesinde yol arkadaşlığı yapacaklar. Projenin tanıtımı dün online yapılan toplantı ile gerçekleşti.

Konuya ilişkin KADIDER Başkanı Sema Tüfekçiler tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Okullarda ağırlıklı olarak teorik eğitim gören öğrencilerin, iş hayatına adım atma aşamasına geçtikleri üniversite son sınıflarda, kariyerleri ile ilgili çoğunlukla kafalarının karışık ve kaygılı olduklarını görebilmekteyiz. KASIDER olarak Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Sigortacılık Bölümü ile ortaklaşa olarak düzenlediğimiz “Öğrenci Kardeşim” Projesi ile kampüsten iş hayatına geçiş süreçlerinde başarılı kız öğrencilerimizi sigorta sektöründeki kadın yöneticiler ile bir araya getirerek, mentorlük sistemi çerçevesinde yol arkadaşlığı yapmaları hedeflenmektedir. Projedeki gönüllü yöneticiler öğrencileri sektör pratikleri hakkında bilgilendirirken; iş ve kişisel deneyimlerini de paylaşarak yeni yollar gösterip, kariyer gelişimini desteklemek, kişinin potansiyelini artırmak ve kişisel gelişimine destek olmayı amaçlamaktadır. Sektörün faklı alanlarından 33 Kadın Yönetici ile 33 başarılı kız öğrencimize destek vereceğimiz “Öğrenci Kardeşim” Projesi kapsamında sağlanan mentorlük sayesinde, yetilerini ve farkındalıklarını geliştirecek olan kız öğrencilerimizin, gerçekçi bir bakış açısıyla geleceğe yönelik plan ve programlar yaparak, hayallerinin peşinden emin adımlarla gidebilmelerine destek olmayı ümit ediyoruz. Eylül 2021 tarihinde başlayacak olan program, 1 yıl sürecek ve Eylül 2022 de ilk mezunlarını vermiş olacaktır. Program koordinatörlüğünü, Başkan Sema Tüfekçiler liderliğinde, OYAK Grup Sigorta ve Reasürans Brokerliği Genel Müdür Yardımcısı  Özlem Karacaoğlu yapacaktır.
Bugün yapılan toplantıda tüm katılımcılar birbirleri ile tanışma ve görüşlerini paylaşma fırsatı elde ettiler. Özgür bey ve Işıl Hanım Programı destekleyecek çok faydalı sunumlarını paylaştılar. Özlem hanım önümüzdeki günlerde tüm katılımcıların beraber olacağı bir ortamda bir yıllık süreçte neler yapılacağını ve beklentileri anlatan bir eğitim programı da organize edecektir.
Öğrenci Kardeşim projesinde gönüllü olarak yer alan yöneticilerimiz ve öğrencilerimize başarılı ve verimli bir yıl diliyorum.”