Kanadalı sigortacı Intact’ten Danimarka’da 2.5 milyar $’lık satış

Kanadalı mülk ve zayiat (P&C) sigortacısı Intact Financial Corporation, Codan Forsikring A/S’nin Danimarka işletmesini (Codan DK) Alm’a satma planlarını açıkladı.

Codan DK, yakın zamanda RSA Insurance Group plc’yi satın almalarının ardından Intact ve Tryg A/S’nin ortak sahibi olan Scandi JV Co 2 A/S’ye ait.

Anlaşma şartlarına göre, Alm. Brand, Codan DK’yi yaklaşık 12,6 milyar DKK (2,52 milyar ABD Doları) toplam nakit karşılığında satın alacak ve Intact ise gelirlerin %50’sini alacak.

Intact, satıştan elde ettiği 6,3 milyar DKK (1,26 milyar ABD Doları) payını, RSA’yı satın almak ve genel kurumsal amaçlar için artırdığı kısa vadeli borcu geri ödemek için kullanmayı planlıyor. Anlaşmanın şu anda düzenleyici onaylara tabi olarak 2022’nin ilk yarısında kapanması bekleniyor. Intact Financial Corporation CEO’su Charles Brindamour, “Codan DK’nin Alm’a satışını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Brand, tanınmış ve saygın bir Danimarka finansal hizmetler şirketi. Birleştirilmiş iş, Danimarka’nın hayat dışı sigorta pazarında çok iyi bir konuma sahip” dedi.

Alm. Brand, Danimarka merkezli bir Danimarka finansal hizmetler grubu ve hayat dışı sigorta ve hayat sigortası faaliyetlerini yürütmekte.