“İklim değişikliğine karşı mücadelede belirleyici bir on yıl başlıyor”

AXA, iklim raporunun altıncısını yayımlandı. Rapor, AXA’nın iklim değişikliğiyle ilgili sorumlu yatırım ve sigorta girişimlerini açıklarken, ayrıca, şirketin Paris Anlaşması hedeflerine ulaşma hedefindeki ilerlemesini de ölçüyor.

*****

AXA’nın iklim raporu yayımlandı. Rapor, finansal olmayan raporlamaya ilişkin yasal gerekliliklerin yanı sıra AXA’nın kuruluşundan bu yana desteklediği İklimle İlgili Finansal Açıklamalar Görev Gücü’nün (TFCD) gönüllü yaklaşımını da karşılıyor.

Raporu değerlendiren AXA CEO’su Thomas Buberl, “İklim değişikliğine karşı mücadelede belirleyici bir on yıl başlıyor” dedi.

Rapor, diğer şeylerin yanı sıra, AXA’nın yatırımlarının 2050 yılına kadar küresel ısınma üzerindeki etkisini ölçen “ısınma potansiyeli” metodolojisini vurguluyor. Bu yıl, bu etki 2,7 °C olarak ölçülürken, genelde 3,2 °C olan ısınma potansiyelinin önemli ölçüde altında.

Şirket, “Bu gösterge, yatırımlarının ısınma potansiyelini 2050 yılına kadar 1,5°C ile sınırlamayı taahhüt eden AXA için kilit önemde” açıklamasında bulundu.

Rapor ayrıca, büyük ölçüde 2023 yılına kadar planlanan 25 milyar avroluk yeşil yatırımların etkisiyle AXA’nın portföylerinde yeşil payının arttığını gösterirken, ayrıca, AXA’nın yatırımlarının karbon ayak izini yüzde 20 azaltma hedefiyle uyumlu olduğunu da ortaya koydu.

AXA CEO’su Thomas Buberl, “İklim değişikliğine karşı mücadelede belirleyici bir on yıl başlıyor. İklim raporumuz, stratejimizin etkinliğini ve 2050 yılına kadar Paris Anlaşması hedeflerine ulaşmak için hâlâ kat etmemiz gereken mesafeyi ölçmek için önemli bir araçtır. Önümüzde daha çok uzun bir yol var. Hepimiz, daha düşük karbonlu ve daha dayanıklı ekonomilere geçişi hızlandırma taahhüdünde bulunmalıyız. AXA bu konuda üzerine düşeni yapmaya kararlı” dedi.

lanan 25 milyar Euro’luk yeşil yatırımların etkisiyle AXA’nın portföylerinin yeşil payının arttığını gösterirken, ayrıca, AXA’nın yatırımlarının karbon ayak izinin %20’lik azalma hedefiyle uyumlu olarak azaldığını da ortaya koydu.

AXA CEO’su Thomas Buberl, “İklim değişikliğine karşı mücadelede belirleyici bir on yıl başlıyor. İklim raporumuz, stratejimizin etkinliğini ve 2050 yılına kadar Paris Anlaşması hedeflerine ulaşmak için hala kat etmemiz gereken mesafeyi ölçmek için önemli bir araçtır. Önümüzde daha çok uzun bir yol var. Hepimiz, daha düşük karbonlu ve daha dayanıklı ekonomilere geçişi hızlandırma taahhüdünde bulunmalıyız. AXA üzerine düşeni yapmaya kararlı.” dedi.