Fukushima Depremi 2021’in şimdilik en büyük sigortalı kaybı

CRESTA, Şubat ayındaki Fukushima Depreminin, yaklaşık 2,63 milyar dolarlık tahmini maliyetle 2021’in şimdiye kadarki en büyük sigortalı kaybı olduğunu bildirdi.
*****

Doğal afet sigortasında modelleme, risk değerlendirmesi, genel sigorta verilerinin derlenmesi gibi hizmetler sunan CRESTA, (Catastrophe Risk Evaluation and Standardizing Target Accumulations), Japonya’da Şubat ayında meydana gelen Fukushima depreminin şimdilik 1 milyar dolarlık sigortalı kayıp eşiğini aşan tek olay olmaya devam ettiğini bildirdi.
Ancak, yılın ikinci çeyreğinde meydana gelen iki ek olay – Ocak ayında Japonya’da yaşanan yoğun kar yağışı olayı ve Mart ayında Avustralya’nın Doğu kıyısı boyunca meydana gelen seller – da araştırılıyor. Ek olarak, Nisan ayında Batı Avustralya’daki Seroja ve Mayıs ayında Hindistan’daki Yaas siklonlarının yol açtığı hasarlar da şu anda araştırılıyor.
CRESTA’nın sigortalı hasar endeksi CLIX’in Teknik Müdürü Matthias Saenger, “Şu ana kadar 1 milyar dolar tutarındaki sigortalı kayıp kaydımızı aşan tek bir olayla 2021, 2020’de gözlemlenen uluslararası afet kayıplarında iyi huylu eğilimi sürdürüyor ve bu sırada hiçbir uluslararası doğal afet hasarı bu eşiği aşamadı. Geçtiğimiz 21 yılda, yılda ortalama 4,5 kez 1 milyar dolarlık sigortalı kayba ulaşıldığı göz önüne alındığında, bu oldukça dikkate değer bir durum” dedi.