NN Group’tan 584 milyon euroluk satın alma

MetLife’ın Polonya ve Yunanistan’daki iştirakleri Hollandalı sigorta devi NN Group tarafından 584 milyon Euro karşılığında satın alındı.

Satın alma, Yunanistan’da pazar lideri sigorta şirketini yaratırken, Polonya’daki hayat ve emeklilik alanındaki konumunu güçlendirerek NN’nin pazardaki lider konumlarını daha da güçlendirecek. İşlemin gerekli düzenleyici ve rekabet izinlerinin alınmasına tabi olduğu ve 2022’nin ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

NN Group CEO’su David Knibbe: “Stratejik ve finansal olarak bu satın alma NN için değeri artırması ve bu pazarlardaki liderliklerini pekiştirmesi için eşsiz bir fırsat. Satın alma, ölçek katacak, büyüme fırsatları sağlayacak ve yaşamda çeşitlendirmeyi ve pazarlarda koruma sağlayacak. 1980’den beri Yunanistan’da ve 1994’ten beri Polonya’da NN işimizi kurduğumuz için bu pazarları iyi tanıyor ve anlıyoruz. Her iki şirketin güçlü yanlarını birleştirirken hem yeni hem de mevcut müşterilerimizin refahına odaklanmaya devam edeceğiz. Yaklaşık 2,7 milyon yeni müşterimizi, yaklaşık 1.600 ek (bağlı) acente ve broker ile 450 yeni iş arkadaşımızı şirketimizde ağırlamayı ve birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Orta ve Doğu Avrupa’nın en büyük pazarı olan Polonya’da, NN’nin yaşamdaki pazar payı %8’den %12’ye yükselecek ve bu da konumunu yaklaşık 500 milyon Euro yıllık brüt yazılı prim (GWP) seviyesine güçlendirecek. NN’nin dağıtım erişimi, 1.200 bağlı temsilciden oluşan geniş bir ağ ve harici ortaklıklar eklenerek genişletilecek.

Yunanistan’da ise satın almayla birlikte NN’in hayat ve sağlıkta toplam %31 pazar payı ve %18 genel pazar payı ile lider bir hayat sigortası şirketi durumuna çıkacak.