TARSİM’den İzmirli yetiştiriciye 54 bin TL hasar ödemesi 

İzmir’in Menderes İlçesinde yıldırım düşmesi neticesinde küçükbaş hayvanları zarar gören sigortalı yetiştirici Bekir İnce’ye 54 bin TL tazminat ödemesi, TARSİM tarafından 9 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen sembolik çek töreni ile sunuldu. Törene, tazminat ödemesi almaya hak kazanan sigortalı yetiştiricinin yanı sıra Menderes İlçe Kaymakamı Bahri Tiryaki, Menderes İlçesi Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin, TARSİM Hayvan Hayat Sigortaları Grup Müdürü Orhan Sarıtepe, Hasar Müdürü Elif Yüce ile Manisa Bölge Müdürü Müjdat Çubukçu da katıldı.

10 Haziran 2021 tarihinde yıldırım düşmesi sonucu sigortalı 12 oğlak ve 40 küçükbaş hayvanını kaybeden yetiştiricimiz, toplamda 627 küçükbaş hayvanı için 2.234 TL prim ödeyerek Devlet Destekli Küçükbaş Hayvan Hayat Sigortası yaptırmış ve 40 küçükbaş hayvanı için 54.000 TL tazminat ödemesi almıştır.

Törende, hayvanlarını kendi evlatları gibi gördüğünü ve bu nedenle tarım sigortasını düzenli olarak yaptırdığını ifade eden sigortalı yetiştirici İnce, “Tarım sigortası için 2 bin TL civarında prim ödedim ve karşılığında 54 bin TL hasar ödemesi aldım. Tarım sigortasını bundan sonra da düzenli olarak yaptırmaya devam edeceğim. Tüm üretici ve yetiştiricilerimize de tarım sigortalarını ihmal etmemelerini ve mutlaka yaptırmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

 

TARSİM, Tekirdağ ilinde Kanola ve Buğday Hasadına Katıldı

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin teşrif ettiği Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesindeki Kanola ve Buğday hasadına, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü ve TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Üstün, TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal ve beraberindeki heyet katıldı.

İlaveten, bölgedeki Tarım Sigortaları Havuzu Paydaş Kurum temsilcileriyle bir araya gelen Günal, gerçekleştirilen hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ülkemizin hububat ve yağlı tohum üretiminde önemli payı olan bölge üreticilerine, verimli ve bereketli bir hasat dileyerek, son dönemde Tekirdağ ve Edirne illerinde gerçekleşen dolu, fırtına kaynaklı doğal afetler nedeniyle zarar gören üreticilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, sürdürülebilir bir tarım için etkisini giderek artıran küresel iklim değişikliği karşısında tarım sigortasının mutlaka yaptırılması gerektiğini vurguladı.