Alman Sigorta Birliği ülkeyi vuran selin faturasını güncelledi

Alman Sigorta Birliği (GDV), ülkenin bazı bölgelerini harap eden son sel için sigorta ve reasürans endüstrisi zarar tahminini 4,5 milyar € ile 5,5 milyar € arasında güncelledi ve bunun yaklaşık üçte ikisinin Rheinland-Pfalz’daki hasarlardan kaynaklandığını belirtti.

18 Temmuz tarihlerindeki, büyük sel, Belçika, Hollanda ve İsviçre de dahil olmak üzere Orta ve Batı Avrupa’nın bazı bölgelerini etkiledi, ancak Almanya en kötü etkilenen bölge olmaya devam ediyor. 21 Temmuz’da GDV, sel olayı için 4 milyar € ile 5 milyar € arasında bir ilk sigortalı hasar tahmini sağladı, ancak bu aralık yalnızca Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde yaşanan hasarı içeriyordu.

Şimdi, ülkenin sigorta birliği, olayla ilgili tahminini, Bavyera ve Saksonya dahil olmak üzere diğer etkilenen eyaletlerden gelen hasarları dahil ederek güncelledi.

GDV Genel Müdürü Jörg Asmussen, “Şu anda 4,5 milyar ile 5,5 milyar avro arasında sigortalı zararlar olduğunu varsayıyoruz” dedi.

GDV, ülkede meydana gelen toplam hasarın Bavyera ve Saksonya’nın yalnızca %5 ila %10’unu oluşturduğunu söylüyor. Sigortalı kaybın çoğunluğu veya kabaca üçte ikisi Rheinland-Pfalz ile ilgilidir ve yaklaşık üçte biri Kuzey Ren-Vestfalya’da.

GDV’nin güncellenmiş kayıp tahmini ayrıca yaklaşık 40.000 aracın sel nedeniyle hasar gördüğünü veya yok olduğunu belirtiyor. Asmussen, “Motorlu taşıt sigortacısı için sigortalı hasar yaklaşık 200 milyon Euro ve nakliye sigortacısı için yaklaşık 100 milyon Euro” dedi.