Aon ve Willis Towers Watson birleşmeden vazgeçti

Küresel sigorta brokeri devleri Aon ve Willis Towers Watson, Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı (DOJ) ile bir “çıkmaza” ulaştıktan sonra önerilen mega birleşmeyi durdurmak için karşılıklı bir anlaşmaya vardılar.

Devasa işletme birleşmesi ilk olarak 09 Mart 2020’de duyuruldu. Geçtiğimiz 16 ay boyunca devler, birçok düzenleyici zorlukla karşılaştı. Avrupa Komisyonu’ndan onay aldıktan sonra iyi yönde giden durum, ABD Adalet Bakanlığı kararı sonrası terse döndü. Bakanlık mega birleşmeye karşı bir anti-tröst davası açarak tüm anlaşma ivmesini durma noktasına getirdi.

Aon CEO’su Greg Case: “DOJ pozisyonu, tamamlayıcı işlerimizin ekonominin geniş, rekabetçi alanlarında faaliyet gösterdiğini göz ardı ediyor. Bu birleşimin, müşteriler adına ortak yenilik yapma yeteneğimizi hızlandıracağından eminiz, ancak davanın hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulamaması bizi bu noktaya getirdi.” dedi.

İşletme birleşmesi sözleşmesinin sona ermesinin ardından artık her iki firma da birbirinden bağımsız hareket edecek. Aon, Willis Towers Watson’a 1 milyar dolarlık bir fesih ücreti ödeyecek ve her iki şirket de 30 Temmuz’da Aon için ve 3 Ağustos’ta Willis Towers Watson için gerçekleşecek olan 2021 2. Çeyrek kazanç çağrıları hakkında daha fazla finansal güncelleme ve görünüm sağlayacak. Willis Towers Watson (WTW) ise Aon birleşme sonlandırma ücretini hissedarlarına iade etmeye karar vererek, hisse geri satın alma programını 1 milyar dolar artırdı.

 

Öte yandan, Arthur J. Gallagher & Co. (AJG), Willis Towers Watson’ın (WTW) merakla beklenen Aon Plc ile birleşmesinin çöküşünün ardından belirli Willis Towers Watson (WTW) aracılık operasyonlarını satın almıyor.