Allianz’ın varlık yönetimi kolu Çinli düzenleyiciden onay aldı

Allianz Insurance Asset Management Company (Allianz China IAMC), düzenleyici onayı alarak Çin’deki ilk tamamen yabancı sermayeli sigorta varlık yönetimi şirketi oldu.

Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu (CBIRC) tarafından lisans verilen şirket, merkezi Pekin’de olmak üzere 100 milyon RMB (21 milyon SG$) kayıtlı sermayeye sahip olacak. Allianz, 2019 yılında Allianz China Holding’in kurulmasıyla Çin pazarındaki öncü yabancı sigorta şirketlerinden biri. Global sigorta grubuna göre Allianz China IAMC’nin onayı, Allianz China Holding’in stratejik yol haritasında önemli bir kilometre taşı.

Aralık 2020’de Allianz China Holding, CBIRC’den 1,2 milyar RMB’lik sermaye enjeksiyonu için onay aldı ve Allianz Group, sermaye enjeksiyonundan sonra tek hissedar olarak kaldı.

Allianz SE yönetim kurulu üyesi ve Allianz China Holding başkanı Sergio Balbinot, “Allianz, Çin’de tamamen yabancılara ait ilk sigorta varlık yönetimi şirketini kurmaktan büyük onur duyuyor. Çin’deki sigorta varlığımıza ek olarak, bu lisans Allianz’ın Çin pazarında bütünsel bir sigorta varlık yönetimi ürünleri ve hizmetleri paketi sunma yeteneklerini güçlendiriyor. Allianz’ın tamamına sahip olduğu sigorta holding şirketi altında yeni bir sütun oluştururken Çin hükümetine ve düzenleyici makamlara sürekli destekleri için en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.