SEGEM’den Teknik Personel Yeterlilik Sınavı duyurusu

Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM)  Sigorta acenteleri ve bankalar nezdinde sigorta ürünlerine yönelik pazarlama, bilgilendirme ve satış işlemlerini gerçekleştirecek teknik personel için “2021 yılı Teknik Personel Yeterlilik Sınavı’’ nın eylül ayında yapılacağını duyurdu.

 

SEGEM’den konuya ilişkin yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

5684 sayılı Sigortacılık Kanununa dayanılarak hazırlanan 22.04.2014 tarih ve 28980 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sigorta Acenteleri Yönetmeliği hükümleri kapsamında sigorta acenteleri ve bankalar nezdinde sigorta ürünlerine yönelik pazarlama, bilgilendirme ve satış işlemlerini gerçekleştirecek teknik personel için Eylül 2021 ayı içinde  “Teknik Personel Yeterlilik Sınavı’’ düzenlenecektir. İlgili yönetmelik hükümleri gereği kişilerin teknik personel olabilmesi için söz konusu sınavda başarılı olmaları gerekmektedir.

* Sınava İLK KEZ girecek olanlar HALK BANKASI’NDAN 204 TL;
DAHA ÖNCEKİ SINAVLARA GİRİP başarısız olanlar GARANTİ BANKASI’NDAN 122 TL yatıracaklardır.
* Bilgi işlem altyapısı kişiye ait TC numarasını SEGEM sistemindeki kayıtlarla kontrol etmektedir. Adayın ikinci kez girecek olanlar” statüsünde kabul edilmesi için daha önceki sınavlara BİZZAT GİRİP BAŞARISIZ OLMASI gerekmektedir.
* Daha önceki sınavlara sadece ücret yatıran ya da ücret yatırdıktan sonra form doldurmasına rağmen sınava girmeyen adaylar BAŞARISIZ KABUL EDİLMEMEKTEDİR. Bu nedenle hatalı para yatırılması, sadece kişilere ek işlem yükü doğurmaktadır.

* Yanlış ücret yatıran adayın, iade sürecini beklemeden doğru ücreti tekrar yatırıp düzeltme işleminin yapılabilmesi için her iki dekontla birlikte [email protected] adresine ve iade için dilekçeyle [email protected] adresine başvurması gerekmektedir. Adayın ilk kez mi yoksa ikinci kez mi gireceğini bilmemesinden kaynaklanan gecikmeden/kontenjan dolmasından SEGEM sorumlu değildir. Adayların kılavuzu detaylı okuması gerekmektedir

* 19.12.2020 tarih ve 31339 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Katılım Esasları Çerçevesinde Sigortacılık ve Bireysel Emeklilik Faaliyetlerine İlişkin Yönetmelik” kapsamında, katılım sigortacılığı esasları ve uygulamasına ilişkin konular teknik personel eğitimine ve sınavına dahil edilmiştir.
***
PANDEMİ SEBEBİYLE SINAVLARDA GERÇEKLEŞEN GÜNCELLEMELER

Covid-19 tanısı konmuş ya da Covid-19 taşıma riski sebebiyle karantinada olan kişilerin, karantina/izolasyon süreleri  devam ederken, sınava girmemesi gerekmektedir. Bu kişisel bir sorumluluk olup sınavlarımızın yıl içinde birden fazla kere yapıldığını hatırlatırız. Covid-19 riskini atlattıktan sonraki dönem sınavlarımıza başvurabilirsiniz. Bu konuda göstereceğiniz hassasiyet hem bireysel sağlık hem de toplum sağlığı açısından salgınla mücadelede büyük önem arzetmektedir.

Sınav tarihinde, karantina/izolasyon süreleri devam eden kişiler,  sınavdan önce Merkezimize durumlarını beyan etmekle yükümlüdür. Bu kişilerin sınav başvuruları iptal edilecektir. Söz konusu kişilerin, beyan ettikleri durumu teyit eden bir belgeyi [email protected] adresine iletmeleri halinde sınav için yatırmış oldukları ücret kendilerine iade edilecektir.

Sınav başvuru formunda  HES kodu bilgisi talep edilecektir. Bu bilgi, HES kodu sorgulaması yapılabilmesi amacıyla alınmaktadır. Söz konusu sorgulamada, durumları “riskli” tespit edilenlerin sınav başvuruları iptal edilip, ücret iadesi yapılacaktır. HES kodunun ne şekilde alınacağını öğrenmek için tıklayınız… HES Kodunun “süresiz” olarak alınmış olması esastır. Ancak süreli olarak alınan HES  kodu bulunması halinde, bu kodun, katılacağınız sınav tarihilerinde de geçerli olması gerekmektedir. HES kodunun güncel olup olmadığının takibi kişinin sorumluluğundadır. Süresi dolmuş HES koduna sahip kişilerin sınav giriş belgeleri yayımlanmayacaktır.

Sınav günü sınav binasına gelirken adayların yanlarında maske bulundurması zorunludur.  Maskesi bulunmayan aday sınav binasına alınmayacaktır. Binaya girişten başlamak üzere binadan çıkana kadar maske takılması zorunludur. Maskenin ağız ve burnu örtecek şekilde takılması gerekmektedir. Maskesini çıkaran kişinin sınavı sınav görevlileri tarafından iptal edilir ve kişi bina dışına çıkarılır. Sadece, sınav görevlileri tarafından kimlik kontrolü yapılması amacıyla, maskenin çok kısa bir süreliğine çıkarılması talep edilebilecektir. Bu durum haricinde, her zaman maskeler ağzı ve burnu örtecek şekilde takılı kalacaktır. Adaylar tarafından getirilen dezenfektan şişeleri, mendilleri sınav binasına alınabilecektir.

Sınavlar, toplu olarak kapalı bir ortamda gerçekleşmektedir ve Kurum olarak gösterdiğimiz titizlik ve aldığımız önlemlere rağmen, azalmış olmakla birlikte, sınava katılacak kişilerin belli bir bulaş riskiyle karşı karşıya olduğu açıktır. Sınava katılmak tamamen kişisel bir tercih olup, salgın riskinin devam ettiğini kabul ederek sınava geldiğinizi önemle hatırlatırız.

Sınav ve eğitim ile ilgili tüm detaylara aşağıdaki kılavuzu inceleyerek ulaşabilirsiniz.

 

>> Başvuru yapmadan önce sınav merkezlerindeki kalan KONTENJAN durumunu sorgulamak için lütfen tıklayınız…

>> Başvuru ve Uygulama Kılavuzu için lütfen tıklayınız

>> HES Kodumu nasıl alırım? Başvuru formunu doldurmadan önce okunması gereken doküman için lütfen tıklayınız
>> Online başvuru için lütfen tıklayınız