Hippo, Reinvent ile 550 milyon dolarlık anlaşmayla birleşti

Kaliforniya merkezli, konut sigortası odaklı insurtech Hippo, halka açık özel amaçlı bir satın alma şirketi olan Reinvent Technology Partners Z (RTPZ) ile daha önce duyurulan birleşmesini tamamladı. CEO ve Kurucu Ortak Assaf Wand, mevcut Hippo yönetim ekibiyle birlikte şirkete liderlik etmeye devam edecek.

Hippo, daha önce duyurulan bir özel hisse senedi yerleştirmesinden elde edilen gelirleri de içeren, birleşmenin kapanmasıyla bağlantılı olarak finanse edilen ücretler ve giderler hariç, işlemle bağlantılı olarak 550 milyon dolardan fazla nakit gelir almayı umuyor.

Gelirin, büyümeyi, pazarın genişlemesini ve yeni ürün tekliflerinin geliştirilmesini hızlandırmanın yanı sıra, Hippo’nun coğrafi olarak genişleme ve dikey olarak entegre, uçtan uca bir ev koruma ve sigorta platformu oluşturma planlarını hızlandırmak için kullanılacağı bildiriliyor.

2020’de Spinnaker Insurance Company’nin satın alınması da dahil olmak üzere iki satın alma gerçekleştiren Hippo, ev sigortası, akıllı ev teknolojisi, ev bakımı ve profesyonel izleme hizmetlerini kapsayan her şey dahil bir ev koruma platformu oluşturmaya devam etmeyi planlıyor.

Wand, “Bugünün önemli dönüm noktası, ev sigortasında ev sahibi gözüyle devrim yapma arayışımızda kaydettiğimiz muazzam ilerlemeyi sergiliyor. Ev sigortası sektörünü modernize ederken ve ev sahibiliğe neşeyi geri getirirken Hippo’nun yolculuğunun bu sonraki aşamasına başlamaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

Linkedin Kurucu Ortağı ve RTPZ Eş Lideri Reid Hoffman ise “Hippo ile iş ortaklığımızı tamamlamaktan heyecan duyuyoruz ve ev sahibi sigortasını Hippo’nun dijital ilk teklif seti ile dönüştürmek için bu sonraki bölümü sabırsızlıkla bekliyoruz.” şeklinde konuştu.