Allianz, Asya Pasifik’te Solmaz Altın liderliğinde rekorlara koşuyor

 

Sigorta devi Allianz’ın Solmaz Altın liderliğindeki Asya Pasifik bölgesinde 30 Haziran 2021’de sona eren yarıyılda toplam işletme kârı yüzde 37 artarak 343 milyon Euro’ya, toplam gelir yüzde 14 artarak 4,1 milyar Euro’ya ulaştı.  Allianz, Asya Pasifik bölgesinde 30 Haziran 2021’de sona eren yarıyıldaki konsolide sonuçlarını açıkladı. Şirketin söz konusu dönemde Asya’da toplam işletme kârı yüzde 37 artarak 343 milyon Euro’ya, toplam gelir yüzde 14 artarak 4,1 milyar Euro’ya ulaştı. Hayat ve sağlıkta yeni iş portföyü de yüzde 38 artarak 199 milyon Euro oldu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Allianz Asya Pasifik Bölge CEO’su Solmaz Altın: “2021’in ilk yarısında zorlu pazar ortamı ve COVID-19 pandemisinin hayatın her alanında sahip olmaya devam ettiği etkinin ortasında Allianz Asya Pasifik, güçlü bir gelir ve faaliyet karı performansı elde etti. Stratejimizin başarısı, çalışanlarımızın sıkı çalışması ve özverisi sayesindedir ve onların refahını, güvenliğini ve ruh sağlığını birinci önceliğimiz olarak vermeye devam edeceğiz. Ayrıca, dijitalleşme programımızın pandemi öncesi uygulamasının, faaliyet gösterdiğimiz Asya’daki bölgedeki ve çeşitli pazarlardaki müşterilerimize ve iş ortaklarımıza çözümler sunma şeklimizi korumamıza ve korumamıza olanak sağlamasından gurur duyuyoruz.” dedi.

Pandemi ile ilgili zorlukların piyasayı etkilemeye devam ettiğinin altını çizen Altın, “Böyle bir ortamda müşteri odaklı bir model aracılığıyla iş stratejimizi oluşturup hayata geçirebileceğimizden eminiz. Bu da dünyanın en büyük ve en köklü sigorta şirketlerinden biri olarak konumumuzu sürdürebilmemiz için hayati önem taşımaktadır. Müşterilerimizin mali yüklerini hafifletmeye ve Asya Pasifik genelinde koruma seviyelerini sorunsuz ve her pazarın ve müşterinin benzersiz ihtiyaçlarına göre uyarlanmış bir şekilde artırmaya yardımcı olacak ürünler ve çözümler geliştireceğiz.” şeklinde konuştu.