NN’in varlık kolunu Goldman Sachs satın alıyor

Goldman Sachs, Hollandalı sigorta devi NN Group’un Varlık Yönetim kolunu yaklaşık 2 milyar dolara satın alacak. Goldman Sachs tarafından yapılan açıklamada, Hollandalı sigorta şirketi NN Group’un varlık yönetimi kolunu yaklaşık 1,7 milyar euroya (1,98 milyar dolar) satın alacağını ve David Solomon’un 2018’de CEO olmasından bu yana ABD’nin en büyük satın alımını yapacağını belirtti.

Anlaşma, Solomon’un bankanın gelir akışını ticaretten elde edilen kazançlara ve anlaşmalara ilişkin tavsiyelere daha az bağımlı hale getirme stratejisinin bir parçası. Wall Street firması servet yönetimi gibi alanlarda büyümek ve varlığını Amerika Birleşik Devletleri dışındaki bölgelerde genişletmek istiyor.

Solomon, yaptığı açıklamada, “Bu satın alma, büyüme stratejimizi hızlandırmamızı ve varlık yönetimi platformumuzu genişletmemizi sağlıyor” dedi.

NNIP veya NN Investment Partners, yönetim altında 335 milyar dolarlık varlığa sahip ve satın alma, Goldman Sachs’ın Avrupa’da yönettiği toplamı ikiye katlayarak 600 milyar doları aşacak. Goldman, NNIP’in 900 çalışanının GS’ye katılacağını ve Hollanda’nın Avrupa işinde “önemli bir konum” haline geleceğini açıkladı.