AXA’dan çalışanlarına hisse teklifi “Shareplan 2021”

AXA Grubu, şirketin yıllık çalışan hissesi teklifinin bu yılki sürümü olan “Shareplan 2021”i duyurdu.

***

AXA Grubu, çalışanlarına AXA hissesi sahibi olma imkanını içeren “Shareplan”ın 2021 sürümünü açıkladı. Bu yıl 28’ncisi gerçekleştirilecek Shareplan 36 ülkedeki 110 bin AXA çalışanını kapsayacak.

AXA CEO’su Thomas Buberl, “Üst üste 28. yıl için çalışanlarımıza ayrılmış bir sermaye artışı sunmaktan mutluluk duyuyoruz. AXA’nın kültürüne derinden kök salmış bu operasyon, ekiplerimizi grubun performansı ve uzun vadeli başarılarıyla daha da ilişkilendirerek, ekiplerimizle olan mevcut bağları güçlendirmek için güçlü bir kaldıraçtır” dedi.

AXA, bu yıl çıkarılabilecek maksimum yeni hisse sayısının 58 milyon 951 bin 965 adet olduğunu, bunun da  yaklaşık 135 milyon avro nominal tutarında bir sermaye artışına karşılık geldiğini açıkladı.

Grup, duyurusunda şunları kaydetti: “Klasik teklif için (Almanya, İtalya, Güney Kore, İspanya ve Amerika Birleşik Devletleri dışında), yeni hisseler, çalışanların birim alacağı FCPE’ler aracılığıyla abone olunacak. Çalışanlar, AXA hissedarları toplantılarında doğrudan oy hakkına sahip olacak.” FCPE (Fonds Commun de Placement d’Entreprise), şirketin çalışan hisse sahipliği fonunu ifade ediyor.

AXA açıklamasını şöyle sürdürdü: “Almanya, İtalya, Güney Kore, İspanya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde hisseler doğrudan çalışanlar tarafından taahhüt edilecek ve kayıtlı hesaplarda tutulacaktır. Çalışanlar doğrudan oy haklarına sahip olacaklar. Klasik teklif Fas’ta sunulmayacak. Çin, İtalya, Güney Kore, Amerika Birleşik Devletleri ve İsveç dışındaki kaldıraç formülünün sunulmayacağı kaldıraç teklifinde, yeni paylar, çalışanların birim alacağı FCPE’ler aracılığıyla taahhüt edilecektir. Çalışanlar, AXA hissedarları toplantılarında doğrudan oy hakkına sahip olacak.”