AXA Sigorta çevre konusundaki taahhütlerini güçlendirdi

AXA Sigorta, İş Dünyası Plastik Girişimi’ni (İPG) imzalayarak “plastik üretimini ve tüketimini azaltma, kullanımını önleme” konularında ilk imzacı sigorta şirketlerinden biri oldu.

 Türkiye’nin köklü sigorta şirketlerinden AXA Sigorta, çevresel etkisini yakından takip ederek, çevresel faydasını artırma yönündeki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi ve İş Dünyası Plastik Girişimi’nin sigorta sektöründeki ilk imzacılarından oldu.  Sigorta devi böylelikle plastik sorununa sürdürülebilir ve sistematik çözümler getirerek somut bir değişim yaratmayı hedefleyen şirketlerden biri haline geldi. Bu doğrultuda plastik ayak izini hesaplayan AXA Sigorta, plastik tüketimini azaltmak ve plastikte döngüsel ekonomiye geçişe katkı sağlamak için 2023 yılına kadar net taahhütlerde bulunacak.

AXA Sigorta Kurumsal Sorumluluk, Sürdürülebilirlik ve İletişim Müdürü ve Genişletilmiş İcra Kurulu Üyesi Erdal Serbest, iklim değişikliği karşısında sürdürülebilirlik ve çevre odaklı kurumsal sosyal sorumluluk alanlarında atağa geçtiklerini belirterek: “AXA Sigorta insanlığın gelişimi adına insanlık için önemli olanı korumak isteyen, tüm çalışmalarını bu doğrultuda yürüten bir şirket. Şu an hiç şüphesiz dünyamızı ve başta biz insanlar olmak üzere tüm canlıları tehdit eden bir şey var: iklim değişikliği. Üstelik bu tehdidin “insan kaynaklı çevresel tahribat” nedenli olduğu artık bilim insanlarınca da kanıtlanmış durumda. Dolayısıyla kamu, özel sektör, sivil toplum, akademi ve vatandaşlar olarak iklim değişikliğine karşı bir seferberlik başlatmamız, çevresel etkimizi zarardan faydaya çevirmek için çaba sarf etmemiz gerekiyor. Tam da bu bilinçle AXA Sigorta’daki en önemli odaklarımızdan birisi iklim değişikliği, çevre ve sürdürülebilirlik. Dünya Dostu Sigortacılık ve Dünya İçin Hareket Et gibi girişimlerimizle bunu yıllardır somutlaştırıyoruz. Geçtiğimiz aylarda açıkladığımız yeni ölçeğimiz “AXA İlerleme Endeksi” (AXA For Progress Index) ile çevresel etkimizi daha sıkı bir biçimde ölçümlemeye başladık. Şimdi de İş Dünyası Plastik Girişimi’ni imzalayarak kendimize plastik konusunda yepyeni hedefler koyduk. Plastik değer zincirindeki her paydaşı plastik ayak izini azaltmaya ve döngüselleştirmeye davet ediyoruz.” dedi.

 İş Dünyası Plastik Girişimi (IPG) Hakkında

İş Dünyası Plastik Girişimi (İPG), özel sektör kuruluşlarının plastik meselesine yönelik somut eylemlerini teşvik etmek; mevcut çalışmaları Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda bir araya getirmek; farkındalığı ve iş birliğini artırmak, savunuculuk yapmak ve iletişimi desteklemek amacıyla Global Compact Türkiye, SKD Türkiye ve TÜSİAD tarafından oluşturulmuş bir iş birliği platformudur. Plastikler için döngüsel ekonomiyi gerçekleştirme vizyonuyla yola çıkan İş Dünyası Plastik Girişimi (İPG), plastik değer zinciri aktörlerini, yerel yönetimleri ve kamu iştiraklerini, yatırımcıları, STK’ları, akademiyi ve vatandaşları yani tüm plastik değer zincirinin çoklu paydaşlarını, bir araya getiren Türkiye’deki ilk ve tek girişim olma özelliğini taşıyor.