Pandemide sigortacılığa olan özel sermaye fonu iştahı arttı

S&P Global Market Intelligence’ın yeni çalışmasına göre, özel sermaye fonu ve risk girişimi sermayesi şirketleri, pandemi hasarlarıyla ilgili belirsizliklere rağmen sigorta şirketlerine sermaye akıtıyor.

***

Standart&Poor’s verilerine göre, bu yıl sigorta sektöründeki küresel boyutta özel sermaye fonu kaynaklı birleşme ve satın almalar 20 Ağustos’a kadar 19 milyar dolayı aştı ve 2020 yılının tamamındaki 13 milyar dolarlık satın alma hacmini çoktan aştı.

Bu yılki satın alma hacmi 2019’daki 10,6 milyar dolarlık satın alma işlemin neredeyse iki katı ve on yıl boyunca kaydedilen en yüksek miktar olarak kayıtlara geçti.

Rapora göre, beş büyük özel sermaye fonu şirketi – Apollo, Blackstone, The Carlyle Group Inc., KKR & Co. Inc. ve Ares Management Corp. – son iki yılda sigorta şirketi satın aldı. Risk sermayesi cephesinde ise sigorta şirketleri 6 Ağustos’a kadar küresel finansmandan yaklaşık 8,82 milyar dolar çekti. Bu toplamın yaklaşık 8,35 milyar doları yılın ilk yarısında gerçekleşti.

En büyük anlaşma, Apollo Global Management’ın emeklilik hizmetleri şirketi Athene Holding için yaklaşık 11 milyar dolarlık toplam özsermaye değerli satın alması oldu. Ayrıca en büyük anlaşmalar arasında Blackstone’un Allstate Life Insurance  ve Allstate’in diğer yan kuruluşlarını 3  milyar dolara satın alması da vardı.