Pekin, Ping An’ın emlak yatırımlarını araştırıyor

Çin’in bankacılık ve sigorta sektörü düzenleyicisi (CBIRC), Ping An Insurance Group Co.’nun emlak piyasasındaki yatırımlarını araştırıyor.

Konuyla ilgili bilgili iki kaynağa atıfta bulunan Reuters haberine göre, düzenleyici kurum ayrıca Ping An’a genellikle emlak piyasasıyla bağlantılı olan alternatif yatırım ürünlerinin satışını durdurmasını emretti. Talimatın düzinelerce çalışanı işsiz bıraktığı ifade ediliyor.

Ping An yaptığı açıklamada, gayrimenkul riskinin CBIRC tarafından belirlenen sınırın altında olduğunu belirtti. Ülkenin varlıklar açısından en büyük sigortacısı olan Ping An’ın Şubat ayında China Fortune Land Development Co Ltd’ye 54 milyar yuan (8,4 milyar dolar) borç transferi yapmasının ardından geldi.

Sigortacı, borçlu arazi geliştiricisine yaptığı yatırımlar nedeniyle 20,8 milyar RMB zarara uğradı ve bu da 2021’in ilk yarısında kârında yüzde 15’lik bir düşüşe neden oldu. China Fortune’un borçları Haziran ayı sonu itibarıyla 69,2 milyar RMB’ye yükselerek operasyonları ve finansal likiditesi üzerinde önemli bir baskıya neden oldu.