SEDDK’dan dikkat çeken yeni genelge…

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Sigortacılık Kapsamında Değerlendirilecek Faaliyetler ve Mesafeli Akdedilen Sigorta Sözleşmeleri Hakkında Genelge yayımladı. Genelge ile hem uzaktan sigorta satışının hem de mal ve hizmet satışı ile birlikte sunulan sigortaların sınırları çizildi. Hangi mal ve hizmetlerle birlikte sigorta satışı yapılacağı ve bu satışı yapanların nasıl hareket edeceği de genelge ile belirlendi.

Genelgeye göre; mal için düzenlenen garanti belgesi ve bu belgenin kapsamını genişleten taahhütlerle sigortalanabilir risklere karşı malın onarımı, bedel iadesi, değişimi gibi teminatların verilmesi sigortacılık faaliyeti olarak sayılacak. Ancak garanti belgesinin süresinin uzatılması, bakım, montaj, danışmanlık hizmeti gibi destek hizmetleri sigortacılık faaliyeti olarak değerlendirilemeyecek.

Genelgede, uzaktan sigorta sözleşmelerinin nasıl düzenleneceğine de yer verildi. Buna göre, tüketici ile yapılan görüşmeler manyetik ve dijital ortamda kayıt altına alınacak.

Genelgeye ulaşmak için: https://tsb.org.tr/media/ckeditor_uploads/2021/09/01/2021-14-sayl-genelge.pdf