Marsh McLennan’dan “Sel Riski Endeksi”

Marsh McLennan, sıklaşan sel afetlerine karşı hükümetleri ve kurumları daha iyi risk değerlendirme yapmalarına katkıda bulunmak amacıyla Sel Riski Endeksi başlattığını duyurdu.

Sel Riski Endeksi, 188 ülkede selin nüfus ve ekonomik varlıklar üzerindeki potansiyel etkisini ortaya koyuyor. Riski ülke bazında, tehlike türüne (nehir veya kıyı taşması), taşkın riskine maruz kalma (toplam insan ve zarar gören varlıklar) ve taşkın hasarına karşı savunmasızlığa (insanların duyarlılığı ve duyarlılığı) göre her ülke için ayrı ayrı analiz ediyor.

Endeks ayrıca kullanıcıların iki ülke arasındaki veya bir ülke ile küresel ortalama arasındaki tehlike, maruz kalma ve savunmasızlık puanlarını karşılaştırmasına olanak tanıyor.

Kullanıcılar, nehir ve kıyı taşkınlarının kentsel ve kırsal alanlar üzerindeki potansiyel etkilerini görsel olarak değerlendirmek için birden fazla araştırma kurumu ve uluslararası kuruluş tarafından sağlanan coğrafi veri setlerinden de fikir edinebiliyor.

Dünya genelinde 2,2 milyardan fazla insan sel riskiyle karşı karşıya. 1980’den bu yana, 4.500’den fazla sel felaketi, küresel olarak doğal afet kayıplarının yüzde 40’ını oluşturan 1 trilyon doların üzerinde hasara yol açtı.

Marsh McLennan İklim ve Sürdürülebilirlik Direktörü Rob Bailey, “ABD, Almanya ve Çin’deki son felaketler, sellerin yaygın olduğunu ve rutin olarak hafife alındığını gösteriyor. İklim değişikliği, ekonomik ve demografik eğilimler ve dayanıklılığa yapılan yatırımdaki kronik eksiklik, riski daha da artırmak için bir araya geldikçe, hükümetlerin ve işletmelerin sel riskine yaklaşımlarını yeniden düşünmelerinin zamanı geldi. Bu endeks, kuruluşların çalışanlarının, varlıklarının ve tedarik zincirlerinin en çok nerede risk altında olduğunu daha iyi anlamalarına ve selin en kötü potansiyel etkilerini azaltmak için adımlar atmalarına yardımcı olacak” dedi.