AXA’dan çalışanlarına “teşekkür” izni

Fransız sigorta devi AXA, çalışanlarına COVID-19 krizi sırasındaki çalışmaları için “teşekkür” niteliğinde iki gün daha ücretli izin sunuyor.

AXA çalışanları istisnai izin günlerini gelecek yılın ilk çeyreğinin sonuna kadar kullanabilecekler. AXA’ya göre, bu hareket, çalışanlarına zihinsel ve fiziksel sağlıklarına dikkat etme fırsatı verecek.

İnsan Kaynakları Başkanı Karima Silvent, “AXA’daki çalışanlarımızın sağlığı ve esenliği, insan stratejimizin merkezinde yer almaktadır. Akıllı çalışmanın yaygınlaşmasının özünde zihinsel ve fiziksel esenlik var. Bu iki günlük özel izin, yaşadığımız çok zor ayların ardından çalışanlarımıza yardımcı olmak için yaptığımız girişimlerden biri. AXA çalışanlarının sağlığını korumaya yönelik bu yaklaşım, krizin ötesine geçiyor ve uzun vadeli bir stratejinin parçası. Kişisel ve kurumsal dayanıklılığımızı korumak, uzun vadeli başarımız için kritik öneme sahiptir ve çalışanlarımızın refahına özen gösterirken onları desteklemekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Girişim, şirketin sağlıkla ilgili bir haftalık eğitimi içeren ilk küresel etkinliği olan ‘Sağlıklı Siz’ sırasında duyuruldu.