WTW satın almalar için 5 milyar dolar ayırdı

Willis Towers Watson (WTW), satın almalar için kullanılabilecek yaklaşık 5 milyar dolarlık sermayeye sahip olduğunu açıkladı.

Dünyanın en büyük ikinci sigorta brokeri Aon Plc, düzenleyici baskı altında Temmuz ayında dünyanın en büyük üçüncü sigorta şirketi Willis ile 30 milyar dolarlık birleşmeyi iptal etmişti. Anlaşma onaylansaydı, dünyanın en büyük sigorta brokerini yaratacaktı. Willis’in hisseleri dün şirketin yatırımcılara 2022 mali yılı sonuna kadar hisse geri alımları yoluyla hissedarlara en az 4 milyar dolar iade etmeyi planladığını söylemesiyle birlikte, Perşembe günü yaklaşık yüzde 5 artışla üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Carl Hess, Reuters’e telefonla verdiği demeçte, “İnsanlar bir yön arıyordu ve biz sadece bir yön değil, ilham verici bir yön de sağlayabildik ve geri alımlar ve temettü ödemelerinden sonra 5 milyar dolardan fazla paramız var. Ya hisseleri geri satın alın ya da işe yatırım yapın. Yatırım inorganik veya organik olabilir.”dedi.

Dünyanın en büyük ikinci sigorta brokeri Aon Plc, düzenleyici baskı altında Temmuz ayında dünyanın en büyük üçüncü sigorta şirketi Willis ile 30 milyar dolarlık birleşmeyi iptal etmişti. Anlaşma onaylansaydı, dünyanın en büyük sigorta brokerini yaratacaktı.
Öte yandan Willis, Aon’un birleşme görüşmeleri sırasında reasürans işini rakibi Gallagher’a 3,25 milyar dolarlık bir başlangıç ​​bedeli karşılığında satmak için başlangıçta kararlaştırılan planlarla ilerliyor.