Zurich’ten düşük karbonlu yatırım fonu

Zurich Insurance Group, iklim bilincine sahip hayat sigortası müşterileri için yatırım seçeneklerini artırmak için düşük karbonlu bir yatırım stratejisini karbon dengeleme ile birleştiren bir yatırım fonu olan Zurich Carbon Neutral World Equity Fund’un lansmanını yaptı.

Zurich, fonun düşük emisyonlu şirketlere ve temiz teknoloji liderlerine iyi çeşitlendirilmiş yatırım seçenekleri sunduğunu açıkladı. Fondaki şirketlerden kaynaklanan tahmini sera gazı emisyonları, geleneksel bir yatırım stratejisi için 68 ton ile karşılaştırıldığında, yatırım yapılan 1 milyon ABD Doları (yaklaşık 1.34 milyon SG$) başına dokuz ton karbondioksit eşdeğerinde. Fondan kalan emisyonlar, iklim nötrlüğünü sağlamak için karbon kredileriyle dengeleniyor.

Fon başlangıçta Almanya, İtalya, Portekiz ve İsviçre’deki müşterilere sunulacak. Önümüzdeki yıldan itibaren diğer pazarlardaki müşterilere sunulması bekleniyor.

Zurich EMEA ve banka dağıtım CEO’su Alison Marin, “İklim krizini ele almanın aciliyeti hakkında artık herhangi bir tartışma yok. İşte bu nedenle, harekete geçme konusunda müşterilerimize bizimle birlikte çaba gösterme şansı vermenin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bugün, hayat sigortası müşterilerimize ilk karbon nötr birim bağlantılı yatırım ürünü ile bizimle birlikte tasarruf etme ve düşük karbonlu bir geleceğe yatırım yapma fırsatı sunmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.