İtalyan sigorta devi Generali’de hissedar gerilimi artıyor

Konuya yakın üç kaynak, önde gelen iki Generali yatırımcısının, önde gelen İtalyan sigortacının yönetim kurulunun onu işte tutmak için bir anlaşmaya varamaması durumunda mevcut CEO Philippe Donnet’i değiştirmek için baskı yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Reuters’te yer alan habere göre, Trieste merkezli sigorta şirketi önümüzdeki baharda yeni bir yönetim kurulu atayacak ve hissedarlar arasındaki gerilim yükseldikçe Donnet’in geleceğine ilişkin spekülasyonlar son aylarda da arttı.

İki Generali yatırımcısı, Francesco Gaetano Caltagirone ve Leonardo Del Vecchio, Cumartesi günü, Generali ile ilgili kararlara danışmak için bir anlaşma açıkladılar. Donnet’in yeniden atanması, sigortacının geçen yıl tüzüğünü değiştirmesinden sonra ilk kez kendi yönetim kurulu aday listesini sunabilen Generali’nin yönetim kurulunun elinde.

Kaynaklar, birleşik %10.95 hisse üzerinde anlaşmaya varan iki işadamının kendi yönetim kurulu aday listelerini sunmaya hazır olduğunu söyledi. Liste, mevcut CEO’yu içermeyecek, ancak başka bir görev için aday olmaya istekli olduğunu söylediler.

Donnet, şirketi COVID-19 krizi boyunca yönlendirdikten ve 2021’in sonuna kadar mevcut plan kapsamındaki hedeflere tam olarak ulaşma yolunda devam etmesini sağladıktan sonra Aralık ayında Generali için yeni bir iş planı üzerinde çalışıyor.

Donnet şu anda Generali’nin %12,9 hissesi ile en büyük yatırımcısı olan Milano bankası Mediobanca’nın CEO’su Alberto Nagel’in yanı sıra sigorta şirketindeki birçok yönetim kurulu üyesinin desteğine sahip. Del Vecchio ve Caltagirone aynı zamanda Mediobanca’nın sırasıyla birinci ve ikinci en büyük yatırımcıları.