Liberty Mutual’dan sera gazı emisyonlarını azaltma sözü 

Liberty Mutual Insurance, Kapsam 1 ve 2 küresel sera gazı (GHG) emisyonlarını 2030 yılına kadar 2019 seviyelerine göre %50 azaltma taahhüdünü duyurdu.

Bu hedefe ulaşmak için sigorta şirketi, operasyonel verimliliği artırmak için adımlar atarak ve gayrimenkul portföyünde yenilenebilir enerji fırsatlarını belirleyerek operasyonel karbon ayak izini azaltmaya devam edeceğini belirtti.

Liberty Mutual’ın baş sürdürülebilirlik sorumlusu Francis Hywatt, “Bugünkü duyuru, sürdürülebilirlik stratejimizi geliştirmeye devam ettiğimizi gösteriyor. Güvenilir ESG düşünce liderleri tarafından belirlenen önerilen kilometre taşlarıyla uyumlu olan bu özel taahhütten gurur duyuyoruz. İklim değişikliğini ve etkilerini ele almak için yapılacak daha çok iş olduğunun ve düşük karbonlu bir ekonomiye sorumlu bir geçişi teşvik etmede rol oynamamız gerektiğinin farkındayız.” dedi.

Liberty Mutual, kısa süre önce Karbon Muhasebesi Finansmanları Ortaklığı’na (PCAF) katıldı ve PCAF sigorta imzacılarını, kurucu Net-Zero Insurance Alliance üyelerini ve diğer sigortacıları ve reasürörleri içeren yeni kurulan Sigortalı Emisyon Çalışma Grubuna katılacak. Liberty Mutual, çalışma grubunun sigortalı sera gazı emisyonlarını ölçmek ve ifşa etmek için ilk küresel standardı geliştireceğini açıkladı.