Generali’de Donnet’e güven tam

İtalyan sigorta devi Generali’de yönetim kurulu üyelerinin çoğunluğunun, şirketin hissedarları yönetişim ve strateji üzerinde tartışırken, İcra Kurulu Başkanı Philippe Donnet’i görevinde tutmaktan yana olduğu belirtildi.

Reuters’ta yer alan habere göre Generali, icrada görevli olmayan yöneticilerin çoğunluğunun Salı günkü bir toplantıda Donnet’in çalışmaları için takdirlerini dile getirdiğini ve sigortacı baharda yeni bir yönetim kurulu belirlediğinde yeniden atanma isteğini memnuniyetle karşıladıkları ifade edildi.

Konuya yakın iki kişi, toplantıda 12 yönetim kurulu üyesinden sekizinin Donnet’ten yana olduğunu söyledi.

Generali, geçen yıl şirketin tüzüğünde yapılan bir değişiklikten sonra ilk kez izin verildiği gibi, giden yönetim kurulunun kendi aday listesini sunmaya karar vermesi halinde Donnet’i CEO olarak öne çıkaracağını söyledi.

Donnet’in yeniden atanmasına iki önde gelen Generali yatırımcısı, inşaat devi Francesco Gaetano Caltagirone ve gözlük milyarderi Leonardo Del Vecchio itiraz etti.

Kaynaklar, Generali’nin 2 ve 3 numaralı yatırımcısı Caltagirone ve Del Vecchio’nun alternatif bir CEO adayını desteklemeye hazır olduklarını, Donnet’in ise Generali’nin en büyük tek hissedarı Mediobanca’nın desteğine sahip olduğunu söyledi.

Caltagirone ve Del Vecchio, İtalya’nın önde gelen yatırım bankası Mediobanca’nın da yatırımcıları.

Del Vecchio ve Caltagirone Cumartesi günü, artan gerilimlerin zirveye ulaştığının bir işareti olarak, %11 Generali hisseleri üzerinde bir istişare anlaşması açıkladılar.