Allianz X, İspanyol GT Motive’i satın aldı

 

Allianz Group’un dijital yatırım kolu olan Allianz X, İspanyol GT Motive’in çoğunluk hissesini mevcut hissedarlar Mitchell ve Einsa’dan almak için kesin bir anlaşma imzaladı. İşlem, geçerli düzenleyici izinler dahil olmak üzere geleneksel kapanış koşullarına tabi.

Madrid merkezli GT Motive, onarım, sigorta, filo ve kiralama sektörlerine otomobil verileri sağlama konusunda uzmanlaşmış. Bir açıklamada, şirketin iddiaları etkinleştirmek ve dijitalleşmeyi onarmak için verilere erişim sağlayarak daha açık ve işbirlikçi bir ekosistem kurmayı hedeflediği belirtildi. Şu anda 28 kentte faaliyet gösteriyor ve her yıl beş milyonun üzerinde tahmin yürütüyor.

Allianz X’in GT Motive’i çoğunluk olarak satın alması, GT Motive’in küresel genişlemesini destekliyor ve GT Motive’in otomobil tamir endüstrisi için araç verileri ve iddia otomasyonunda uluslararası bir lider olma hedefini hızlandıracak.

GT Motive CEO’su Ángel Martínez, “GT Motive gibi bir şirketin sağlam ilerlemesi, uzun vadeli bir vizyon ve taahhüt gerektirir ve GT Motive, Allianz X’te uzun yıllar boyunca en iyi desteği buldu. GT Motive’in rolü, hasar ve onarım sürecinde sigortacıları, tamircileri ve otomobil üreticilerini desteklemektir ve otomobilleri verimli ve optimum güvenlik içinde yola geri döndürmek için yenilikçi, açık ve işbirlikçi teknolojiyle katkıda bulunma amacımıza sadık kalmaya devam edeceğiz.” dedi.

Allianz X CEO’su Dr. Nazım Çetin ise, “GT Motive, rekabetçi fiyatlarla ve piyasadaki en bütünleştirici, müşteri odaklı platformlardan biri ile son derece doğru veriler sağlıyor. Onu sert bir ağır ağırlığa ölçeklendirmek için muazzam bir potansiyel görüyoruz. İhtiyacı olan tek şey arkasında biraz daha kas ve işte bu noktada Allianz X yardımcı olabilir.” diye konuştu.

İşlemin tamamlanmasının ardından, Einsa kurucu grubu GT Motive’de azınlık hissedar olarak kalacak ve mevcut yönetim kadrosu korunacak.