Capgemini ve Efma 2021 Dünya Insurtech Raporu’nu yayınladı

Capgemini ve Efma insurtech’lerin ve büyük teknoloji şirketlerinin teknolojik gelişmeyi artırmak ve inovasyonu desteklemek için önemli sermaye girişlerinden nasıl yararlandıklarını ortaya koyan yeni bir rapor yayınladı.

“World InsurTech Report 2021” başlıklı rapora göre, teknoloji devleri ve InsurTech’ler yatırımcılardan eşi benzeri görülmemiş bir sermaye tahsisine erişim sağladı ve dijital yeteneklerini güçlendirerek inovasyon öncüleri olarak liderliklerini artırıyor. 2018-2020 yılları arasında, en büyük 5 teknoloji şirketi ve sigorta hizmetleri sunan ünlü bir otomobil üreticisi, 2021’de dünyanın en büyük 30 sigorta şirketinin toplam piyasa değerinin neredeyse 2,5 katını geçti. 2020’nin sonunda, listelenen InsurTech’lerin toplam piyasa değeri 22 milyar doları aştı.

Gelişen sigorta sektörü

Capgemini Finansal Hizmetler CEO’su ve Grup İcra Kurulu Üyesi Anirban Bose şunları söyledi: “Sigorta sektörü gelişiyor, geleceği için anahtar kelime modülerlik. Sigortacılar, çok çeşitli gelecek senaryolarının üstesinden gelmeye hazır olmalıdır. Modüler teklifler, sistemler ve organizasyon yapıları, sağlam ve duyarlı bir değer değişikliği yaratmak için vazgeçilmez olacaktır. Önümüzdeki yıllarda, endüstri oyuncuları hiper-uzmanlaşmış bir değer zinciri içindeki güçleri ile tanımlanacak ve sigortacılar giderek daha fazla düzenleyici olacak.”

Efma CEO’su John Berry ise: “Geleneksel sigortacılar ekosistemlerini rekabetçi kalabilmek için genişlettikçe, BigTech’ler, InsurTech’ler ve orijinal ekipman üreticisi (OEM’ler) gibi geleneksel olmayan oyuncular da dahil olmak üzere güvenilir ortaklar aracılığıyla elde edilebilecek değeri giderek daha fazla dikkate almalılar. Sektörde gelecekteki başarı, oyuncuların değer zincirindeki mevcut yeteneklerine, yatırım yapma isteğine ve müşteri ilişkisine sahip olma arzusuna bağlı olacaktır.” şeklinde konuştu.

Dünya Insurtech Raporu 2021, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da odaklanan ve tam taşıyıcılar, distribütörler ve sağlayıcılar olarak üç geniş kategoriye ayrılan 900’den fazla InsurTech’in analizini içeriyor. Analiz, 2020–2021 arasındaki InsurTech büyüme oranı ve 2020–2021 dönemi için elde edilen fon hakkında içgörülerden yararlanıyor.

 

Rapora ulaşmak için: https://worldinsurtechreport.com/