Allianz, Sergio Balbinot’un yerini alacak ismi açıkladı

Allianz Partners CEO’su Sirma Boshnakova yeni yılda Allianz SE’nin yönetim kuruluna katılıyor. Boshnakova, grubun Fransa, Benelüks, İtalya, Yunanistan, Türkiye ve Asya-Pasifik’teki sigorta işlerinden sorumlu olan yönetim kurulu üyesi Sergio Balbinot’un yerini aldı.

Allianz’dan yapılan açıklamada, “Sirma Boshnakova sorunsuz bir geçiş sağlamak için, Balbinot ile yakın çalışacak ve 2022 boyunca ondan portföy sorumluluklarını üstlenecek ve böylece Balbinot’un Asya-Pasifik bölgesindeki stratejik önceliklere daha fazla odaklanmasını sağlayacak” denildi.

Balbinot’un görev süresi gelecek yılın sonunda sona eriyor.

Bu arada, Allianz Deutschland AG finans direktörü Katja de la Viña 1 Ocak’ta Allianz Lebensversicherungs-AG’nin CEO’su olacak. Daha önce bildirildiği üzere, aynı zamanda Allianz SE yönetim kuruluna katılan Andreas Wimmer’ın yerini alacak.

Ayrıca Allianz SE yönetim kurulu üyeleri Renate Wagner ve Klaus-Peter Röhler’in sözleşmeleri uzatılacak. Allianz SE CEO’su Oliver Bäte atamalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Şirket yaklaşmakta olan üç yıllık stratejik planımıza bakarken, yönetim kurulu ve ben Andreas Wimmer ve Sirma Boshnakova ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz ve Sergio Balbinot’un devam eden perspektifinden, liderliğinden ve hizmetinden yararlanmaktan memnuniyet duyuyoruz. Denetim kurulu tarafından açıklanan stratejik halefiyet kararları, Allianz’ın Katja de la Viña gibi liderler ve yeni rollere kolayca adım atabilen diğerleri de dahil olmak üzere şirket genelindeki derin ve çeşitli yetenek ekibi tarafından destekleniyor.” dedi.