İkame araç tedariki çalışma grubu ilk toplantısını yaptı

Sigorta sektörüne eleştiri getiren ikame araç sorununa yönelik geçen ay atılan adımların ilki olan TSB, sigorta şirketleri, Asistans firmaları ve acente temsilcilerinden oluşturulan İkame Araç Tedarikine İlişkin Çalışma Grubu ilk toplantısını yaptı.

Konuya ilişkin Acentelerin Sesi’nden yapılan açıklamada,
“TOBB SAİK Yöneticileri 15 Eylül 2021 tarihinde TSB , Sigorta Şirketleri, tüm Asistans Firmaların ve büyük sektörel tedarikçi firmalarının yöneticileri ile birlikte Sigorta Sektöründeki ikame araç temininde yaşanılan sorunlarla ilgili olarak önemli bir toplantı yapmış, bu toplantı sonrasında hazirun kararı ile kurulacak komisyonda da aktif olarak bulunma kararı almışlardı.

Kurulan komisyonda TOBB SAİK adına SAİK Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Yılmaz ve Ayhan Gençal yer almış olup, 07/10/2021 Perşembe günü yapılan İkame Araç Tedarikine İlişkin Çalışma Grubu toplantısına katılmışlardır. TOBB SAİK Yöneticileri; İkame araç ve çekici sorunları için acenteler adına rahatsızlıklarını katılımcılara aktarmışlardır.

Toplantıya katılan her kurum kendi açısından konu ve sorunları değerlendirerek görüş ve önerilerini katılımcılara aktarmışlardır.

Toplantı sonunda tüm tarafların katılacağı bu komisyonun aylık olarak düzenli toplantı yapması kararlaştırılmış olup sektörde yaşanan İkame araç ve çekici sorunlarının acilen çözülmesi konusunda çalışmalar düzenli olarak devam edecektir. Ortak çalışmalar sonrasında sorunların çözümü adına alınan karar ve yapılacak uygulamalar sektör ile de paylaşılacaktır.” denildi.