18 eski NBA oyuncusuna sağlık sigortası dolandırıcılığı suçlaması

Eski Celtics oyuncusu Glen “Big Baby” Davis de dahil olmak üzere on sekiz eski NBA oyuncusu NBA’in Sağlık ve Refah Yardımı Planını 4 milyon dolar dolandırmakla suçlandı. CNBC’de yer alan habere göre, iddianameye göre, 2009 NBA Seçmeleri’nde o zamanki New Jersey Nets tarafından yapılan genel seçimde 11. olan Terrence Williams, planın elebaşı olduğu iddia edildi. İddianamede, bu yanlış iddiaların toplamda yaklaşık 3,9 milyon dolar olduğu ve oyuncuların yaklaşık 2,5 milyon dolarlık hileli gelir elde ettiği belirtildi.

NBA Oyuncuları Derneği de yaptığı açıklamada, iddianameden haberdar olduğunu ve durumu izlemeye devam edeceğini söyledi. FBI’ın New York Saha Ofisinden Sorumlu Müdür Yardımcısı Michael Driscoll, FBI’ın ülke genelinde 12 bölgede 16 sanığı tutukladığını söyledi.

Davada ayrıca suçlananlar, Alan Anderson, eski bir Washington Wizards ve Los Angeles Clippers oyuncusu; Cleveland Cavaliers ve Los Angeles Lakers için oynayan Shannon Brown; ve altı kez NBA All-Defensive Team seçimi olan Tony Allen. Allen’ın karısı Desiree Allen, iddianamede suçlanan tek kadın ve NBA dışı oyuncu.

Listede ayrıca kariyerinin çoğunu Detroit Pistons’ta geçiren William Bynum; Christopher “Supreme Bey” Douglas-Roberts, o zamanlar New Jersey Nets’in eski oyuncusu; Beş NBA takımında oynayan Melvin Ely; ve beş NBA takımında da oynayan Jamario Moon, Darius Miles, Los Angeles Clippers ve Cleveland Cavaliers’ın eski oyuncusu; Charlotte Hornets ve Chicago Bills için oynayan Eddie Robinson; Memphis Grizzlies ve Philadelphia 76ers için oynayan Anthony Wroten; Altı NBA takımında oynayan Milton Palacio; ve altı takımda oynayan Ruben Patterson’da yer aldı.