Munich Re Ventures’den 500 milyon dolarlık yeni fon

Munich Re Group’un risk sermayesi bölümü olan Munich Re Ventures (MRV), Munich Re Fonu II’ye 500 milyon ABD$’lık (yaklaşık 677,52 milyon SG$) fon sağladı.

Yatırım şirketine göre, fonların eklenmesi, MRV’nin beş sektördeki erken ve büyüme aşamasındaki insurtech; iklim teknolojisi; siber güvenlik; gizlilik, ticari ve endüstriyel ekipman teknolojileri ve ulaşımın geleceği alanındaki şirketlere yatırım yapmasını sağlıyor. MRV, şu anda her biri 10 yıllık bir süreye sahip dört fonda yönetim altında 1 milyar ABD dolarının üzerinde varlığa sahip olduğunu açıkladı. MRV, mevcut fonlardan 36 şirkete 280 milyon ABD dolarından fazla yatırım yaptı.

Munich Re yönetim kurulu üyesi Thomas Blunck, “Risk sermayesi faaliyetlerimizi ikiye katlamak, Munich Re Group’un portföyden bize ve sigorta endüstrisine olağanüstü finansal sonuçlar ve stratejik değer görmüş olmasının bir sonucudu. Munich Re Ventures, Munich Re’nin iş ve inovasyon stratejisi için önemli bir kaldıraçtır.” dedi. Blunck, yeni fonla MRV’nin portföy şirketlerine ve ortak yatırımcılara sadece sermaye yoluyla değil, Munich Re’nin yeteneklerine ve ortaklarına daha fazla erişimle daha fazla değer getirmeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.