Kredi notu yüksek sigorta şirketleri daha iyi siber güvenliğe sahip

Fitch Ratings’in yeni bir raporuna göre, sigorta şirketlerinin kredi notları ile siber güvenlikleri arasında pozitif bir ilişki var. Raporda, küresel sigorta primlerinin yaklaşık üçte ikisini temsil eden 400’den fazla küresel sigorta şirketinin siber güvenlik riskini analiz etmek için SecurityScoreCard’ın (SSC) derecelendirme platformu kullanıldı. Şirketlerin Fitch tarafından atanan kredi notları ile SSC’nin siber güvenlik notları arasında pozitif bir ilişki buldu. Bu, kendi kredi risklerini dikkatli bir şekilde yönetmeye öncelik veren sigorta şirketlerinin siber risklerini yönetmede de daha iyi göründükleri anlamına geliyor.

Fitch, raporun ayrıca SSC notları ile ülke ve sektör gibi diğer nitelikler ile sermaye gücü, karlılık ve büyüklük gibi temel finansal nitelikler arasındaki korelasyonları da incelediğini belirtti.

Fitch’in küresel sigorta grubu başkanı Keith Buckley, “Küresel sigorta endüstrisi 2021’de birkaç yüksek profilli siber olay yaşadı. Özellikle fidye yazılımı, büyüyen bir endişe kaynağı olan bir endüstri sorunudur. Sonuç olarak, siber, derecelendirme analizimiz için giderek daha önemli hale geliyor.” dedi.

Fitch, SSC’nin siber güvenlik notlarının geleneksel mali tablolar ve kredi analizleri tarafından yakalanmayan içgörüler sağladığının da altını çizdi.

Fitch Direktörü Gerry Glombicki ise, “Bunun yerine ağ segmentasyonu, saldırı yüzeyi, uç nokta güvenliği ve dijital ayak izleri gibi sistem özellikleri, bir sigortacının siber sağlığını anlamada en önemli unsurlardır. Fitch’in SSC ile ortaklığı, Fitch’e bu hususlara ilişkin içgörüler sağlıyor ve siber riski daha iyi değerlendirmemize yardımcı oluyor.” diye konuştu.