Marsh McLennan’dan “Siber Risk Analitik Merkezi”

Profesyonel hizmetler firması Marsh McLennan, Siber Risk Analitik Merkezi kurduğunu duyurdu. Merkez, Marsh, Guy Carpenter, Mercer ve Oliver Wyman işletmelerinin siber risk verilerini, analizlerini ve azaltma uzmanlığını harekete geçirmek için tasarlanmış kurumsal çapta bir kaynak olarak faaliyet gösterecek.

Merkez, Genel Müdür olarak siber risk ve felaket modelleyicisi Scott Stransky liderliğinde faaliyet gösterecek. Stransky, AIR Worldwide’da on yılı aşkın bir sürenin ardından bu yılın başlarında Marsh McLennan’a katıldı.

Merkezde müşterilere, entegre bir risk görünümünden türetilen ve daha akıllı yatırımlara olanak tanıyan bir dizi araç ve kritik risk öngörüleri sağlanacak.

Stransky, “Siber Risk Analitik Merkezi aracılığıyla Marsh McLennan, toplumların siber riski yönetmesine yardımcı olmak için daha geniş siber modelleme ve analitik ekosistemini geliştirecek” dedi. Marsh Başkanı ve CEO’su ve Marsh McLennan Başkan Yardımcısı John Doyle ise, “Siber saldırılar rutin olarak müşterilerimize her yıl milyonlarca dolar ve küresel ekonomiye milyarlarca dolar zarara neden oluyor. İş dünyası, hükümet ve diğer liderlerin siber riski toplum için en yaygın ve acil risklerden biri olarak görmeye devam etmesi şaşırtıcı değil. Marsh McLennan Siber Risk Analitik Merkezi’ne yaptığımız yatırım, müşterilerimizi işletmelerimiz genelindeki uzmanlar ve yetenekler, veriye dayalı içgörüler ve risk ve siber güvenlik uzmanlarından oluşan küresel bir ekosistem ile bağlantı kurarak bu riskle yüzleşmelerine yardımcı olacak.” diye konuştu.