Çin sigortacılara yeni ürünler için çağrıda bulundu

Çin’in bankacılık ve sigorta düzenleyicisi, sigortacıları kuryeler ve paket teslimatçıları gibi gig-ekonomi (serbest çalışanların oluşturduğu yeni ekonomi) çalışanları için ticari emeklilik ürünleri ve kaza sigortasının geliştirilmesini hızlandırmaya teşvik edeceğini duyurdu.

Çin, son yıllarda Meituan Dianping, Alibaba’s, Ele.me gibi şirketler için ülke çapında paketler ve yemek siparişleri dağıtmak için çalışan milyonlarca kurye tarafından desteklenen bir teslimat patlaması yaşadı. Birçok müşteri bu tür hizmetleri hızları ve kolaylıkları nedeniyle övse de, sıkı zaman baskısı altında çalışan bu teslimatçıların tedavisi hakkında giderek artan bir tartışma var. Birçoğu, doğrudan hareket ettikleri şirketler tarafından istihdam edilmemekte ve trafik kazaları meydana geldiğinde yasal koruma almaları zor.

Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu, Cuma günü yayınlanan kılavuzda ayrıca sigorta şirketlerini 70 yaş ve üstü yaşlılara daha fazla sigorta sağlamaya teşvik edeceğini söyledi. Düzenleyici bunun yanında çocukların doğuştan gelen kalp hastalıkları ve nadir görülen hastalıkları kapsayacak sağlık sigortası başlatma konusunda daha fazla çaba gösterilmesi çağrısında da bulundu.