Sigorta sektörünü dönüştürecek 5 teknolojik trend

Hızla gelişen teknoloji, sigortacılığın doğasını değiştirmeye hazırlanıyor. Örneğin, otomobil sigortasında riskin; sürücülerden yapay zekâya ve sürücüsüz arabaların arkasındaki yazılıma kayması bekleniyor. Uydular, insansız hava araçları ve gerçek zamanlı veri setleri, sigortacılara tesislerin etrafındaki risklere ilişkin benzeri görülmemiş bir görünürlük sağlayarak prim hesaplamalarını hem kolaylaştırıyor hem de daha etkin kılıyor.  Doğal afetlerden sonra alacakların işlenmesi otomatik olarak çok hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Bu gelişmeleri sağlayacak teknolojiler zaten mevcut ve McKinsey uzmanları, yenilikçi tekliflerin önümüzdeki on yılda ana akım haline gelebileceğini belirtiyor. McKinsey & Company bu makalesinde; sigorta sektörünü yeniden şekillendirecek 5 trendi değerlendiriyor.

Bunlar:

  1. Uygulamalı yapay zekâ kullanımı
  2. Altyapının bulut çözümlere taşınması
  3. Hızlanan bağlantı imkanlarıyla nesnelerin internetinin geleceği
  4. İş süreçlerinde üst düzey otomasyon ve sanallaştırma
  5. Müşteri verilerinin güvenliğinin artan önemi ve çözüm için esnek ağlar oluşturulması

 

McKinsey uzmanları, teknoloji merkezli bu trendlerin; sigorta ürünleri ve sektörün temel işlevleri üzerinde büyük bir değişim yaratacağına, sektörün kurallarının yeniden yazılmasına neden olacağına dikkat çekiyor. Sektöre ilişkin regülasyonların, değişen tüketici tercihlerinin yanı sıra teknoloji destekli ürün yenliklerine bağlı çeşitli senaryoların da yer aldığı makalenin tamamını okumak için: Top tech trends in insurance | McKinsey