Findeks 7.yılında 5 milyon üye sayısına ulaştı

Bireyler ve reel sektörün ihtiyaçlarına yönelik uygulama ve çözümlere imza atan Findeks, 5 milyon kullanıcıya ulaştı. Kurulduğu günden bu yana finansal hayatın yanında olan Findeks’in yakın zamanda hayata geçirdiği ve kullanıma sunduğu “Takipçi” hizmeti; dijital platformlarda paylaşılan cep telefonu, e-posta, TC kimlik, kredi kartı, IBAN numarası, ehliyet ve pasaport gibi verilerin güvenli olmayan ortamlarda tespit edilmesi durumunda kullanıcılarını bilgilendiriyor.   

Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB), 2014 yılında bireyler ve reel sektörün ihtiyaçlarına özel olarak tasarladığı ve pek çok finansal takip ve risk yönetim hizmetini bir arada sunduğu Findeks’in 7. yılında çarpıcı veriler açıklandı. 7 yılda Findeks çatısı altında sunulan finansal ürün ve hizmetlerin kullanım oranları artarken bireysel ve ticari olmak üzere toplam 12 milyon kullanıcının raporu alındı. Findeks, 4 milyon 605 bin 102 gerçek kişi, 394 bin 898  tüzel kişi olmak üzere toplam 5 milyon üye sayısına ulaştı.

 Kurum olarak bugüne kadar finans ve reel sektöre destek olan 80’in üzerinde yenilikçi ürün ve hizmet sunduklarının altını çizen Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdür Vekili Veysel Sunman; “Dijital dönüşüm, inovasyon, AR-GE gücü ve yetkin insan kaynağı ile finans ve reel sektöre 25 yılı aşkın süredir katma değer sağlamanın gururunu yaşıyoruz. 2014 yılında bireyler ve reel sektörün ihtiyaçlarına özel olarak tasarladığımız ve o günden bu yana sektörde önemli bir yapı taşı olarak dikkat çeken Findeks ile de 5 milyon üye sayısına ulaştık. Findeks, hem bireysel hem de ticari dünyada finansalların kontrolü ve alacak riski yönetimin günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Findeks ürün ailesi başta olarak üzere yenilikçi uygulama ve çözümlerimize her gün yenilerini ekleyerek, teknoloji gücümüzle kullanıcılarımız başta olmak üzere finans sektörünün hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

 Her geçen gün hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelen kredi notu, sadece kredi kullanırken değil ev-araba kiralamadan, beyaz eşya ve cep telefonu alımına kadar günlük hayatın birçok sürecinde bireylerin hayatını kolaylaştıran önemli bir gösterge olarak kullanılıyor. Kredi notu yüksek olan bireyler, birçok konuda avantajlı koşullardan faydalanabiliyor.

Findeks’i en çok erkekler kullanıyor

 Findeks verilerine göre üyelerin yüzde 20’sini kadınlar, yüzde 80’ini ise erkekler oluşturuyor. Findeks kullanıcılarının yaş durumuna bakıldığında ise ortalamanın 40 yaş olduğu görülüyor.

Findeks’in inovatif ürünü “Takipçi” ile kişisel ve finansal verileriniz 7/24 takipte

 Günümüzde artan dijitalleşmenin etkisi ile dijital ortamlarda paylaşılan kişisel bilgiler; bireylerin güvenliğini tehdit ederek, kişileri siber saldırılara ve dolandırıcılık suçlarına açık hale getirebiliyor. Güvenli ticarete hizmet eden yenilikçi çözümleri geliştiren Findeks, bireylerin finansal ve kişisel bilgilerini korumaya yönelik “Takipçi” isimli oldukça inovatif bir hizmet sunuyor.

Findeks Takipçi; kişilerin alışverişten, eğitime ve sosyalleşmeye kadar birçok farklı ihtiyacı için internet ortamında paylaştığı kişisel ve finansal bilgilerini güvenli olmayan dijital ortamlarda düzenli olarak tarayıp kullanıcılarına bilgi veriyor. E-posta, cep telefonu, IBAN numarası, pasaport numarası, TC Kimlik numarası, kredi kartı numarası ve ehliyet numarası bilgilerini riskli dijital platformlarda tarayan Findeks Takipçi, SMS ve e-posta yoluyla kullanıcıları düzenli olarak bilgilendirerek almaları gereken önlemler konusunda bilgilendirmeler sunuyor. Kişilerin finansal ve kişisel verilerinin güvenliğini korumayı amaçlayan Takipçi, bu yolla hem kişisel anlamda oluşabilecek maddi zararların önüne geçiyor hem de kişilerin kredi notlarının olumsuz etkilenmesini engellemiş oluyor.

Findeks Not Danışmanım ile kredi notları kontrol altında

 Dijital trendleri ve yeni nesil teknolojileri yakından takip ederek, kullanıcılarına mükemmel bir müşteri deneyimi sunmayı hedefleyen Findeks, sunduğu ürün ve hizmetler ile kullanıcıların finansal sağlıklarını korumalarına destek oluyor.

Findeks Not Danışmanım hizmeti ile araba ve ev kiralamadan beyaz eşya ve tüketici elektroniğine kadar birçok farklı alanda gerekli olan kredi notunu yükseltmeye ya da aynı seviyede tutmaya yardımcı oluyor.

Not Danışmanım hizmeti kapsamında, Findeks danışmanları kişilerin Risk Raporunu inceleyerek bireylere özel belirledikleri tavsiyelerle kredi notunu olumlu yönde değiştirmeye imkan sunuyor.

Findeks’in Uyarı Hizmeti ile finansal bilgilerinizdeki değişimlerden haberdar kalın

Kredi notundaki değişimleri ve finansal varlıkları ve limitler toplamını detaylı bir şekilde inceleme imkanı sunan Findeks Uyarı Hizmeti harcamaları kontrol altında tutmaya olanak sağlıyor. Findeks Uyarı Hizmeti; borç tutarı değişimi, Findeks Kredi Notu değişimi, yeni açılan kredi ve kredi kartı bilgileri, limitler toplamı, gecikmeli ürünler ve kredi ürün başvuruları hakkında kullanıcılar ile kapsamlı bilgiler paylaşıyor.