Fransız Covéa, PartnerRe’yi 9 milyar dolara satın alıyor

İtalyan Agnelli ailesinin EXOR NV’si, PartnerRe reasürans birimini Fransız sigorta devi Covéa’ya 9 milyar dolara satmayı kabul etti ve geçen yıl pandeminin başlangıcında iptal edilen işlemi yeniden canlandırdı.

Satış, Covéa işçi konseyleri ile gerekli istişareler tamamlandıktan sonra kesin bir anlaşmaya varacağı imzalı bir Mutabakat Zaptı ile birlikte ilerliyor.

Ortak bir açıklamada, Covéa ve PartnerRe’nin ana şirketi, önerilen işlemin 7 milyar ABD Doları tutarındaki konsolide adi hissedar özkaynak değerine dayalı olarak nakit olarak 9 milyar ABD Doları (yaklaşık 7,7 milyar euro) değerinde olacağı belirtildi. Söz konusu bedelin PartnerRe tarafından ihraç edilen imtiyazlı hisseleri içermeyeceği kaydedildi.

Covéa başkanı ve CEO’su Thierry Derez, “PartnerRe, pandeminin belirsiz ortamında stratejisinin, risk yönetiminin ve esnekliğinin ve yönetim ekibinin kalitesinin alaka düzeyini geçen yıl kanıtladı. Önerilen işlemimiz, sigorta sektörünün köklü bir dönüşüm geçirdiği doğru zamanda geliyor. Covéa’nın büyüme ve çeşitlendirme stratejisine, uyum sağlama ve tamamlayıcı uzmanlığı bir araya getirme yeteneğimize, coğrafi erişimimizi genişletmemize ve küresel bazda riskleri yönetmemize mükemmel bir şekilde uyuyor. Üyelerimizin ve müşterilerimizin yanı sıra çalışanlarımızın ve ortaklarımızın çıkarlarına hizmet ederek PartnerRe ve grubumuz için mükemmel beklentileri daha da güçlendirecektir.” dedi.