Mikro sigortada en popüler sağlık sigortası

Küresel mikro sigorta sektörünü temsil eden uluslararası kuruluşa göre, dünyanın gelişmekte olan ekonomilerinde sağlık sigortasına yönelik küresel talepteki önemli artış, sigortacılar için “onyılların en önemli pazar ve ESG fırsatını” sunuyor.

Mikrosigorta Ağı’nın Mikro Sigortacılık Peyzaj Çalışması 2021’in bulguları, COVID-19 pandemisinin düşük gelirli topluluklar için sağlık sigortası talebinin artmasına yol açtığını gösteriyor.

Rapor, verilere dahil edilen 30 ülkede 377 milyona kadar insanın bir mikro sigorta ürünü tarafından kapsandığını ve sağlığın açık ara en popüler ürün olduğunu gösteriyor.

Sağlık mikro sigortacılığındaki büyüme, müşterilerin değişen ihtiyaçlarını ve sağlık eğitimi ve teletıp da dahil olmak üzere ürünlere erişim ve ödeme yapma yeteneklerini destekleyen bir dizi yeni hizmetle de desteklendi.

Ayrıca, araç çağırma uygulamaları ve e-ticaret platformları gibi dijital platformlarda, sağlık sigortası sunan ve mevcut hizmetlerle bir araya getirilebilecek kapsamla milyonlarca yeni müşteriye ulaşan bir artış oldu.