AXA iklim taahhütlerini sertleştiriyor

AXA, enerji sektörüne yaklaşımında birkaç yeni kilometre taşı belirleyerek iklim değişikliğiyle mücadele taahhüdünü genişlettiğini duyurdu. Sigorta devi, geleneksel olmayan faaliyetlere ve yeni yeşil alan keşiflerine özel olarak odaklanacak.

AXA CEO’su Thomas Buberl, “İklim acil durumu, eylemlerimizi hızlandırmamızı ve düşük karbonlu bir ekonomiye geçişi desteklememizi gerektiriyor. Gerekli eşi görülmemiş ve karmaşık dönüşüm, ancak enerji sektöründeki şirketlerin iddialı geçiş planlarını uygulamalarına olanak tanıyarak gerçekleşebilir. İleriye dönük olarak, AXA desteğini yalnızca en geniş kapsamlı ve güvenilir geçiş stratejilerine sahip aktörlere odaklamaya kararlı.” dedi.

AXA ilk olarak, en geniş kapsamlı ve güvenilir geçiş planlarına sahip şirketler tarafından yürütülmedikçe, yeni yukarı havza petrol yeşil alan arama projelerine yatırım yapmayı ve üstlenmeyi bırakacak.

Şirket, AXA’nın, gelişmiş pazarlardaki borsaya kote hisse senetlerine ve şirket tahvillerine, yukarı havza ve/veya petrol sahası hizmetlerinde veya alt sektörlerde faaliyet gösteren petrol ve gaz şirketlerinin yanı sıra çoğu orta ölçekli oyuncuya yapılan tüm yeni doğrudan yatırımları hariç tuttuğunu belirtti. Şirket, AXA’nın çok kısıtlayıcı kriterlere dayalı yatırımlar için entegre petrol ve gaz şirketlerini seçtiğinin altını çizdi.

AXA, 2023’ten itibaren, yeni petrol sahası arama projelerinde yeni sigorta kapsamının yüklenim işi için aynı seçim sürecini uygulayacak. Şirket, AXA’nın, kullanıma sunulduğunda Bilime Dayalı Hedefler Girişimi çerçevesini de dikkate alacağını ifade etti.