Generali rakibi Cattolica’yı devraldı

İtalyan sigorta devi Generali, iki organizasyonun nihai olarak birleştirilmesini sağlamayı amaçlayan daha önce duyurulan bir anlaşmayla rakip firma Cattolica’yı satın alma işlemini tamamladı.

Halihazırda önemli bir hissedar olan Generali, birleşme planları için düzenleyici zemini hazırlamak için firmada kontrol hissesine ihtiyaç duyuyordu.

Teklife verilen her bir hisse için bedel, hisse başına 6,75 €’ya eşit oldu. Anlaşma kapsamında el değiştiren 138.842.677 adet hisse, Generali’nin halihazırda elinde bulunan 54.054.054 adet hisse ile birleştiğinde, Cattolica’daki toplam hissesini %84,5’e getiriyor. Generali, ikilinin stratejik ortaklıklarını başlattığı Haziran 2020’de 300 milyon €’luk ayrılmış sermaye artışı yoluyla Cattolica Group’un ana hissedarı olmayı taahhüt etti.

Generali Group CEO’su Philippe Donnet, anlaşmanın başarısının şirketin İtalyan sigorta pazarındaki liderliğini ve Avrupa’nın en büyük sigorta grupları arasındaki konumunu daha da güçlendireceğini söyledi. Donnet, “Piyasadan aldığımız son derece olumlu geri bildirimler, şartlarımız ve zaman çizelgemiz doğrultusunda başarıyla sonuçlandırılan teklifimizin çekiciliğini gösteriyor” dedi.