Generali global sigortacılıktaki konumunu güçlendiriyor

Generali Grubu, iki organizasyonun birleştirilmesini sağlamayı amaçlayan anlaşmayla Cattolica Assicurazioni’yi satın almaya yönelik ihale teklif sürecini tamamlayarak, mevcut pazardaki liderliğini güçlendirmeye devam ediyor.

Generali Group CEO’su Philippe Donnet satın alma işlemiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Bu işlem, Generali’nin İtalyan sigorta pazarındaki liderliğini ve ‘Generali 2021’ stratejik planının hedefleri doğrultusunda Avrupa’nın en büyük sigorta grupları arasındaki konumunu daha da güçlendirecek. Piyasadan aldığımız olumlu geri bildirimler, teklifimizin ve zamanlamasının başarılı olduğunu desteklemektedir. İşlem, Haziran 2020’de imzalanan ortaklık ile başlayan ve o günden bugüne tüm paydaşlar için önemli değer yaratımı sağlayan Generali ve Cattolica Assicurazioni’nin iş modellerinin daha ileri düzeyde entegre edilmesini mümkün kılacak.”

Ülke Müdürü ve CEO Generali Italia ve Global İş Kolları CEO’su Marco Sesana, “Cattolica ile yapılan işlem, reel ekonomiye destek sağlarken, başta müşteriler ve çalışanlar olmak üzere tüm paydaşlar için faydalı olacak. İşlem, Generali Italia’nın teknolojisi ve inovasyonunun kullanımıyla Cattolica Assicurazioni’nin özelliklerinin geliştirilmesine imkan sağlayacak. Bu vesileyle, tüm Cattolica  Assicurazioni meslektaşlarına ve temsilcilerine içtenlikle hoş geldiniz demek istiyorum; önümüzdeki aylarda bir araya gelerek, büyük bir uluslararası organizasyonun bir parçası olmanın faydalarını konuşmak önceliklerimiz arasında olacak. Ayrıca, kendimizi, sürdürülebilir ekonomik büyümeyi teşvik etmenin yanı sıra, yerel topluluklara hizmet etmeye de adadık.”

Generali’nin Cattolica’nın hisselerine ilişkin ihale teklifi, “Generali 2021” stratejik planı ile uyumludur. Söz konusu işlem, Generali’nin, özellikle hayat dışı segmentinde işini çeşitlendirmeye devam etmesine olanak sağlayacak ve Generali’nin Yaşam Boyu Ortaklık hedefiyle tutarlı olarak Grubun, müşteriler için değer yaratırken kârlı büyüme sağlama taahhüdünü de gerçekleştirecek.

İyi bir entegrasyon planı birtakım kurallara bağlı olarak oluşturulur. Bu entegrasyon ile Generali’nin geçmişinde başarılı entegrasyonlardaki olduğu gibi, mevcut stratejik ortaklıktan da fayda sağlaması beklenmektedir.

Generali; Grubun sahip olduğu güçten de yararlanarak, bu birliktelik ile önemli sinerjiler oluşturmayı amaçlıyor.