Unico’da genel müdür değişikliği

Unico Sigorta, 5 Şubat 2020 tarihinden bu yana Unico Sigorta Genel Müdürü olarak görev yapan Ahmet Sertem Demir’in, görevinden ayrıldığını ve 5 Kasım 2021 tarihi itibarıyla yerine vekâleten şirket CFO’su Emine Talay Turan’ın atandığını açıkladı.

 Unico Sigorta’nın yaptığı açıklamada şöyle denildi: “2020 yılından bu yana Unico Sigorta Genel Müdürü olarak görev yapan Ahmet Sertem Demir görevinden ayrılmıştır. Ahmet Sertem Demir’den boşalan Genel Müdürlük görevini, Unico Sigorta CFO’su Emine Talay Turan vekâleten yürütecektir. Sektörün tecrübeli ve dinamik markası Unico Sigorta; bilgi birikimi, deneyimi ve güçlü sermayedarları ile Türkiye’deki yatırımlarına devam edecektir.”

Emine Talay Turan Kimdir?

Marmara Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun olan Emine Talay Turan, profesyonel iş yaşamına 1993 yılında KPMG Denetim A.Ş.’de başladı ve 2001 yılına kadar Kıdemli Denetim Müdürü olarak görev yaptı. 2002-2006 yılları arasında MGI Denetim A.Ş.’de Denetim Ortağı olarak çalışan Talay Turan, daha sonra 2015 yılına kadar sırasıyla Fleetcorp A.Ş.’de Ekofaktoring A.Ş.’deve 2015 Tam Faktoring A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Kariyerine 2017-2020 yılları arasında DenizBank A.Ş.’de Dijital İşbirlikleri Yöneticisi olarak devam etmesinin ardından, 2020 yılı Şubat ayından itibaren Unico Sigorta A.Ş.’de Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, İcra Komitesi Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.