Howden’dan ESG bağlantılı felaket tahvillerine yatırım çağrısı

Dünyanın önde gelen sigorta ve reasürans brokerliği firması olan İngiliz Howden’ın CEO’su David Howden, küresel yatırım, insani ve hayırsever topluluklardaki üst düzey liderleri, iklim koruma açığını felaket bonoları yoluyla kapatmaya çağırdı.

David Howden bu çağrıyı COP26’daki Dünya İklim Zirvesi’nde yaptığı açılış konuşmasının bir parçası olarak söyledi ve yönetim altındaki küresel emeklilik fonu varlıklarının yalnızca %3’ünün sigortaya dayalı sosyal ve yönetişim kriterlerine bağlı (ESG) yatırımlara yönlendirilmesi halinde, bunun 1,5 trilyon ABD Doları tutarında bir sermaye yaratacağını iddia etti.

Howden, “Daha fazla para bulmak için hükümete ve hayır kurumlarına güvenmeye devam edemeyiz. Kamudan çok daha fazla özel sermaye var ve bu sermayeden ESG’ye yatırım yapmak için büyük bir iştah var, ancak bir piyasaya ihtiyaç var ve bugün bu pazarın yaratılmasında yardımınızı istemek için buradayım.” dedi.

Howden Group tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, insani fon açığı yirmi yıl önce 1 milyar ABD dolarından azken, on yıl önce 4 milyar ABD dolarına, şu anda 20 milyar ABD dolarının üzerine çıktı.